Σεμινάριο 18-19-20 Οκτωβρίου 2018: “ Integrating the Visual System into the Intervetion of Physiotherapy”


Σεμινάριο

“Integrating the Visual System into the Intervention of Physiotherapy”

18, 19, 20 Οκτωβρίου 2018

Εισηγητής

Genaro Baruch Ortiz Lara

NDT Tutor

Αγαπητοί Συνάδελφοι,​

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου εκπαίδευση των μελών και φίλων της, έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή τριήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα: “Integrating the Visual System into the Intervention of Physiotherapy” υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης NDT Instructor Genaro Baruch Ortiz Lara.

Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα αναλυθεί η νευροανατομία της οπτικής οδού, η νευροφυσιολογία του οπτικού συστήματος και η αλληλεπίδραση με το στασικό έλεγχο.

Στο τέλος του θα μπορούν να διακρίνουν βασικά στοιχεία της οπτικής λειτουργίας που συνδέονται με τις διαδικασίες κινητικού ελέγχου και να αναγνωρίζουν συστατικά της κινητικής λειτουργίας που σχετίζονται με τη γλώσσα, τη μάθηση και υψηλότερες νοητικές λειτουργίες. Επίσης θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν θεραπευτικές πρακτικές που θα βελτιώνουν την οπτική επεξεργασία και την κίνηση του παιδιού.

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα τον προσεχή Οκτώβριο (18,19,20/10) στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις της ΣΥΖΩΗΣ, στη Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

Η εισήγηση θα γίνει στην αγγλική γλώσσα με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

O αριθμός συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Την δήλωση συμμετοχής θα την βρείτε παρακάτω.

Το κόστος συμμετοχής είναι 300 €.

Λίγα λόγια για τον Genaro Baruch Ortiz Lara

Ιδρυτής του Εθνικού σχολείου Φυσικοθεραπευτών και Φυσικοθεραπείας του Μεξικού “AMEFI” και μέλος του Συμβουλίου της Λειτουργικής Οπτομετρίας A.C “COMOF” ο GENARO BARUCH ORTIZ LARA είναι πιστοποιημένος NDT Tutor από την EBTA.

Από το 1986 μέχρι το 1993 υπήρξε συνεργάτης της Christine A. Nelson, PhD Bobath Tutor.

Ως Vision Therapist εκπαιδεύτηκε από τον Robert B. Sanet O.D. σε συνεργασία με το Insight Vision Center και το Pacific University College of Optometry εγκεκριμένο από το AEM University.

Από το 2001 έχει διατελέσει καθηγητής  στη Σχολή Ανθρώπινης Επικοινωνίας του AEM University, στο Πανεπιστήμιο της Κοιλάδας του Μεξικού και στο Benemerita University of Puelba, και το διδακτικό του αντικείμενο αφορούσε στα πεδία της ψυχοκινητικής, την οπτική βλάβη, την  πρώιμη παρέμβαση, την παιδιατρική νευρολογία και την φυσιολογική ανάπτυξη.

Είναι εκπαιδευτής σε σεμινάρια και εργαστήρια της NDT- Bobath για παιδιά, σε συνεργασία με την ‘’EBTA’’. Επίσης είναι εκπαιδευτής σε σεμινάρια που αφορούν στην  λειτουργία του οπτικού συστήματος και την ενσωμάτωσή του στο θεραπευτική διαδικασία. Επιπλέον, διδάσκει τη μυοπεριτονιακή κινητοποίηση σε σεμινάρια στο Μεξικό και στη Νότια Αμερική.

Έλαβε μέρος ως ομιλητής και λέκτορας σε διάφορα εθνικά και παγκόσμια συνέδρια.

Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή θα πρέπει αφού σταλει, να περιμένετε επιβεβαίωση με e-mail ότι υπάρχουν εναπομείνασες θέσεις για να προχωρήσετε στην κατάθεση του ποσού προκαταβολής (100 €).
Ο λογαριασμός κατάθεσης θα σας αποσταλεί στο e-mail επιβεβαίωσης.

Η προκαταβολή δεν επιστρέφεται.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επικοινωνείτε στο e-mail της ΕΕΝΑ: eena.contact@gmail.gr ή στο τηλέφωνο 6972 254858  (κ. Αθανασιάδης)​

Καλό Πάσχα