Ανακοίνωση Σεμιναρίου Νευροεξελικτικής Αγωγής

Η Ανάμειξη Θεραπευτικών Προσεγγίσεων με Έμφαση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και τη Νευροεξελικτική Αγωγή/BOBATH σε Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Η Ανάμειξη Θεραπευτικών Προσεγγίσεων με Έμφαση στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση και τη Νευροεξελικτική Αγωγή/BOBATH σε Παιδιά με Αναπτυξιακές Διαταραχές

Εισηγήτριες

MaryHallwayOTR/L, Εισηγήτρια Εργοθεραπείας BOBATH, NDTA
Άννα Σαμψωνίδου MA, OTR, Εισηγήτρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης USC/WPS

Αυτό το εργαστήριο θα δώσει έμφαση στην κλινική συλλογιστική και την επίλυση προβλημάτων. Η διαδικασία αυτή είναι κρίσιμη για την αναγνώριση των προβλημάτων στη λειτουργική κίνηση, στην αισθητηριακή επεξεργασία, αλλά και σχετιζόμενες δυσλειτουργίες που εκδηλώνουν τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές. Θα παρουσιαστούν πρακτικά εργαλεία για την ανάλυση των προβλημάτων λειτουργικής απόδοσης αλλά και για την κατάλληλη εφαρμογή των παρεμβάσεων. Θα συζητηθούν οι πιθανότητες για την ανάμειξη ή μη ανάμειξη των προσεγγίσεων της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, της Νευροεξελικτικής Αγωγής, της Κινητικής Μάθησης, και κάποιες άλλες, με έμφαση στις πρώτες δύο. Θα παρουσιαστούν μελέτες περιστατικών για τη διευκόλυνση της κλινικής συλλογιστικής και την παραδειγματική εφαρμογή της ανάμειξης παρεμβάσεων, προκειμένου να καλυφθούν οι πολύπλευρες ανάγκες των παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές.

Εκπαιδευτικοί Στόχοι

  1. Οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας και τη σχέση τους με την κίνηση και τη συμπεριφορά σε παιδιά με διάφορες αναπτυξιακές διαταραχές.
  2. Θα αναλύσουν στασικά και κινητικά πρότυπα και την σχέση τους με την αισθητηριακή επεξεργασία.
  3. Μέσα από την ανάλυση περιστατικών θα μπορέσουν να αναγνωρίσουν κινητικές και αισθητηριακές διαταραχές σε παιδιά με αναπτυξιακές δυσλειτουργίες, αλλά και πώς αυτές επηρεάζουν τη λειτουργική τους απόδοση.
  4. Θα εφαρμόσουν σύγχρονες αρχές της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, της Νευροεξελικτικής Αγωγής/BOBATH, της Κινητικής Μάθησης, και άλλες προσεγγίσεις σε παιδιά με διάφορες αναπτυξιακές δυσλειτουργίες.
  5. Θα ξεκινήσουν να αναλύουν τα προβλήματα λειτουργικής απόδοσης και να χρησιμοποιούν την κλινική λήψη αποφάσεων σχετικά με το αν θα πρέπει ή όχι να συνδυάσουν προσεγγίσεις σε κάποια παιδιά.
  6. Θα κατανοήσουν τη χρησιμότητα της ανάμειξης προσεγγίσεων μέσα στην καθημερινή λειτουργία του παιδιού.
  7. Θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα ερευνητικά αποδεικτικά στοιχεία, προκειμένου να στηρίξουν την κλινική τους άσκηση.

Προϋποθέσεις

Αυτό δεν είναι ένα εισαγωγικό σεμινάριο και συστήνετε στους συμμετέχοντες να έχουν κάποια γνώση της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και/ή της Νευροεξελικτικής Αγωγής/BOBATH.

Συμμετέχοντες

Αυτό το σεμινάριο είναι σχεδιασμένο κυρίως για Εργοθεραπευτές και Φυσιοθεραπευτές, αλλά και για Λόγοθεραπευτές που ασχολούνται με παιδιά με νευροκινητικές διαταραχές και/ή με αισθητηριακές διαταραχές.

Διάρκεια Σεμιναρίου

2 Ημέρες

Τόπος Διεξαγωγής

Συν-Εργασία, Θεραπευτική Παρέμβαση, 17ης Νοεμβρίου 81, Θεσσαλονίκη (Περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα)

Τιμή Σεμιναρίου

250 ευρώ (προσθέστε 23% ΦΠΑ (55 ευρώ) με την έκδοση τιμολογίου)

Βιογραφικά

ΜaryHallwayOTR/L, Εισηγήτρια Εργοθεραπείας BOBATH, NDTA

Η MaryHallway είναι ιδιοκτήτρια ενός ιδιωτικού θεραπευτικού κέντρου το,TheChildren’sTherapyCenter, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Έχει πτυχίο εργοθεραπείας από το WesternMichiganUniversity και περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρία με ειδίκευση στην παιδιατρική σε ιατρικά, εκπαιδευτικά και κοινοτικά πλαίσια. Έχει ολοκληρώσει προηγμένη κατάρτιση στην NDT/BOBATH και είναι πιστοποιημένη στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση. Η Mary είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Εργοθεραπείας από τον Αμερικανικό Σύλλογο Νευροεξελικτικής Αγωγής/BOBATH τον NDTA . Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη εισηγήτρια η οποία έχει διδάξει στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες. Έχει εκδώσει αρκετά άρθρα που συμπεριλαμβάνουν το «HandlingwithCareorHandlingCarefully» στο Άρθρα για Γονείς για την NDT/BOBATH και είναι συμβάλλουσα συγγραφέας στο βιβλίο CombiningNeuro- DevelopmentalTreatmentandSensoryIntegrationPrinciples: AnApproachtoPediatrics, και σε βιβλίο που θα εκδοθεί προσεχώς και αφορά την ανάμειξη προσεγγίσεων στη θεραπευτική παρέμβαση.

Άννα Σαμψωνίδου MA, OTR, Εισηγήτρια Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης USC/WPS

Η Άννα Σαμψωνίδου M.A., OTR, απέκτησε επαγγελματικό της μεταπτυχιακό της στην Εργοθεραπεία από το NewYorkUniversity το 1989. Είναι πιστοποιημένη στη μέθοδο BOBATH για παιδιά αλλά και για βρέφη και νεογνά, και έχει διδάξει στα σεμινάρια πιστοποίησης στην Ελλάδα έως το 2008. Είναι επίσης πιστοποιημένη στη παρέμβασης της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης και στη χορήγηση και ερμηνεία του SIPT, και είναι εισηγήτρια των σεμιναρίων εξειδίκευσης στην Ελλάδα, στην Κύπρο, και στις Η.Π.Α. Αντιπροσωπεύει την Ελλάδα στις παγκόσμιες οργανώσεις, SensoryIntegrationGlobalNetwork (SIGN) και InternationalCoallitiononSensoryIntegrationEducation (ICESI).
Είναι συν-ιδιοκτήτρια και Υπεύθυνη Επιστημονικής Ανάπτυξης των θεραπευτηρίων “Συν-Εργασία, Θεραπευτική Παρέμβαση”, στη Θεσσαλονίκη και στην Κατερίνη. Η Συν-Εργασία έχει αποκλειστική συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο WesternPsychologicalServices και το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (UniversityofSouthernCalifornia) για τη διεξαγωγή της σειράς σεμιναρίων κατάρτισης & εξειδίκευσης στην Αισθητηριακή Ολοκλήρωση. Έχει συνεργαστεί στη συγγραφή διαφόρων άρθρων και πρόσφατα σε κεφάλαιο βιβλίου με θέμα την ανάμιξη θεραπευτικών προσεγγίσεων κατά τη παρέμβαση. Έχει κλινική εμπειρία 24 χρόνων στην παιδιατρική εργοθεραπεία.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:
Αννα Χαραλαμπίδου
2310 326341, 23510 29532, 6981811057
E-mail: syn.ergasia.therapy@gmail.com

Καλό Πάσχα