ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας δέχεται μια πρωτοφανούς μεγέθους επίθεση από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Μοναδικός τους στόχος ήταν και είναι η περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή. Ξεκίνησαν με τις συμβάσεις. Συνέχισαν με τα voucher και τώρα φαίνεται να επιστρέφουν ολοταχώς προς τις συμβάσεις ξανά. Βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια ο κλάδος μας έχει συγκροτήσει ένα αρραγές μέτωπο με αποτέλεσμα κάθε απόπειρα εφαρμογής μέτρων που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στον αφανισμό του κλάδου μας να πέφτουν στο κενό.

Εγκαίρως είχαμε επισημάνει πως η κίνηση του ΕΟΠΥΥ περί πιστοποίησης των θεραπευτών,  παραπέμπει σε ακόμα μια μεθόδευση προς επίρρωση του διακαή πόθου των ιθυνόντων για περικοπή της δαπάνης. Ο ΕΟΠΥΥ ζητεί την πιστοποίηση των θεραπευτών σε μια πλατφόρμα που αφορά τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ παρόχους. Παράλληλα, απειλεί να μην πληρώσει τους ασφαλισμένους ως οφείλει, συνεχίζοντας την άτυπη στάση πληρωμών που ήδη έχει ξεκινήσει με άλλο τρόπο.

Οι θεραπευτές είναι οι πρώτοι που θέλουν να διασφαλίσουν την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Δεν πρόκειται όμως, να γίνει αποδεκτή καμία απολύτως κίνηση που στόχο έχει να εξυπηρετήσει την πολιτική της οριζόντιας και αυθαίρετης περικοπής στον προϋπολογισμό της Ειδικής Αγωγής.

Συνάδελφοι, συμβάσεις με τους επαχθείς όρους που επικρατούν σήμερα δεν πρόκειται να υπογράψει κανείς θεραπευτής. Όσο το μέτωπο που έχουμε συγκροτήσει παραμένει ενιαίο όλες οι προσπάθειες των ιθυνόντων είναι καταδικασμένες να αποτύχουν. Ως Πανελλήνιο Συντονιστικό στεκόμαστε στο πλευρό σας και καταδικάζουμε τις πρακτικές των τελεσιγράφων, τα οποία επανειλημμένα έχουν αποτύχει και είναι καταδικασμένα να αποτύχουν ξανά.

Καλό Πάσχα