Ενημέρωση γονέων 24-02-2020

Θεσσαλονίκη 24-02-2020

Θέμα: θεραπείες ειδικής αγωγής

Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής, τα τελευταία οκτώ χρόνια βιώνει μια άνευ προηγουμένου σκληρή και απάνθρωπη πολιτική από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όσον αφορά τις θεραπείες Ειδικής Αγωγής.

Τις τελευταίες μέρες λαμβάνουμε ενημέρωση από συναδέλφους για προτροπή των γονέων σε συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές από τους υπαλλήλους των καταστημάτων του ΕΟΠΠΥ.

Ο υπουργός υγείας κ. Κικίλιας και η διοίκηση του ΕΟΠΠΥ, αποφάσισαν να διαχωρίσουν τους δικαιούχους φυσικοθεραπείας στην ειδική αγωγή, και να τους ωθήσουν σε συναδέλφους με σύμβαση. Διακόπτουν τα θεραπευτικά προγράμματα, και οδηγούν παιδιά που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, γενετικά σύνδρομα και πρόωρα βρέφη σε θεραπευτές που έχουν ως κύριο αντικείμενο τους τα ορθοπεδικά περιστατικά.

Η επιλογή ενός φυσικοθεραπευτή, χωρίς επαρκή παιδιατρική θεραπευτική τεχνογνωσία, θα υποβάλλει τα παιδιά σε μια διαδικασία που σίγουρα δεν θα είναι προς όφελός τους.

Κανένας γονέας δεν θα συμφωνήσει σε αυτή την κατάφορη αδικία, και όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να έχουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο αύριο.

Απαιτούμε  την διατήρηση από τον ΕΟΠΥΥ του υφισταμένου καθεστώτος απόδοσης δαπάνης, σύμφωνα με το συνταγματικό δικαίωμα των ασθενών για επιλογή του  θεραπευτή.

 

Με εκτίμηση το Δ.Σ. της Ε.Ε.Ν.Α

 

Καλό Πάσχα