Κανένα παιδί χωρίς θεραπεία Ειδικής Αγωγής

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Αθήνα, 24 Ιανουαρίου  2017

Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με κανόνες διαφάνειας πρέπει να είναι το ζητούμενο σε ένα Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η Βουλή, με τη σχετική διάταξη που ψηφίστηκε από την Ολομέλεια, εξουσιοδότησε τον ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει στη ρύθμιση των θεμάτων που σχετίζονται με τις θεραπείες ειδικής αγωγής και αφορούν τα παιδιά και τις οικογένειές τους αλλά και τα κέντρα και τους επιστήμονες ειδικής αγωγής.  

Το Υπουργείο, αντί των άδικων και σκληρών οριζόντιων περικοπών, που έχουν δημιουργήσει κοινωνική αναστάτωση και μεγάλα προβλήματα στους επαγγελματίες του χώρου, οφείλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαλόγου ώστε να θεσπιστεί η πλέον ενδεδειγμένη λύση με γνώμονα τη στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη τις εν λόγω υπηρεσίες.

Για τα προβλήματα που ανέκυψαν από τον τρόπο εφαρμογή της διάταξης, η Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει ήδη καταθέσει την υπ. αριθμ. 2440/09-01-17 ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου οι πάροχοι υπηρεσιών ειδικής αγωγής να καταθέσουν τις προτάσεις τους με στόχο τη σύναψη δίκαιης σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Υπουργός Υγείας οφείλει να επανεξετάσει το καθεστώς χρηματοδότησης των δαπανών ειδικής αγωγής, ώστε να μην μείνει κανένα παιδί χωρίς θεραπεία ούτε μια μέρα.

Καλό Πάσχα