Ενημέρωση μελών ΠΣΕ για την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ στις 17/3/2020

Τρ, 17 Μαρ 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ (17/3/2020, Αρ. ΔΒ3Ε345/οικ.8736), που καλεί τους «ανύπαρκτους» πιστοποιημένους στον ΕΟΠΥΥ θεραπευτές, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά παραστατικά, ώστε να πληρωθούν άμεσα αντί των δικαιούχων ασφαλισμένων, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

  1. Πάγια και σταθερή θέση του ΠΣΕ-ΝΠΔΔ αποτελεί η αρχή άμεσης οικονομικής κάλυψης της δαπάνης για Ειδικές Θεραπείες στον δικαιούχο ασφαλισμένο και όχι στον πάροχο που εκτελεί τις θεραπευτικές συνεδρίες.
  2. Ο ΠΣΕ-ΝΠΔΔ από το προηγούμενο καλοκαίρι σε επικοινωνία με τον ΕΟΠΥΥ, δήλωσε την πρόθεσή του να συνδράμει τον Οργανισμό μέσω υπεύθυνης πιστοποίησης επαγγελματιών εργοθεραπευτών, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρονικό μητρώο μελών του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών-ΝΠΔΔ.
  3. Για τον παραπάνω λόγο, ο ΠΣΕ-ΝΠΔΔ εκδήλωσε την πρόθεση να προσφέρει τις υπηρεσίες του Διαχειριστή Προσωπικών Δεδομένων και Ηλεκτρονικού Μητρώου του ΠΣΕ ώστε να δημιουργηθεί μία ανεξάρτητη ηλεκτρονική πλατφόρμα πιστοποιημένων εργοθεραπευτών, με την ευθύνη διαχείρισης και ενημέρωσης από τον ίδιο τον ΠΣΕ-ΝΠΔΔ.
  4. Η εν λόγω διεργασία ανεκόπει στα μέσα καλοκαιριού και μέχρι την σημερινή ανακοίνωση δεν είχε εξελιχθεί με κάποιον τρόπο η επιδίωξη του ΕΟΠΥΥ για δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου πιστοποιημένων Εργοθεραπευτών.

Ο ΠΣΕ θεωρεί την συγκεκριμένη αιφνιδιαστική κίνηση του ΕΟΠΥΥ εκ του πονηρού και παρελκυστική, με σκοπό την υπόγεια ανακίνηση διαδικασιών έμμεσων συμβάσεων με τους επαγγελματίες εργοθεραπευτές.

  • Καλούμε όλα τα μέλη να ΜΗΝ προβούν σε καμία σχετική ενέργεια, καθότι κάτι τέτοιο είναι έκνομο και καταχρηστικό, και αντιβαίνει σε βασικές αρχές του συλλόγου, όπως αυτές διαμορφώθηκαν και επικαιροποιήθηκαν κατόπιν της πρόσφατης συνέλευσης αντιπροσώπων του ΠΣΕ-ΝΠΔΔ.
  • Υπό τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες που σχετίζονται με την Πανδημία του κορωνοϊού, θεωρούμε πως κάθε ανάλογη ενέργεια ανακίνησης διαδικασιών συνεννόησης του ΠΣΕ-ΝΠΔΔ με τον ΕΟΠΥΥ, είναι άκρως ανεπίκαιρες, ενώ η μονομερής ενέργειες είναι το λιγότερο αντίθετες προς τα κοινωνικά δεδομένα.
  • Ο ΠΣΕ-ΝΠΔΔ βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε εγρήγορση σε ότι αφορά τις εξελίξεις αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα μας και συγκεκριμένα απευθύνεται στα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας &Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υγείας, ώστε να καλυφθούν οι επαγγελματίες εργοθεραπευτές και οι επιχειρήσεις τους από τα προγραμματιζόμενα μέτρα στήριξης όσων πλήττονται οικονομικά από την υγειονομική κρίση.
  • Σας καλούμε να παραμείνετε ψύχραιμοι και σταθεροί στις θέσεις σας και να αναμένετε περαιτέρω επίσημες ενημερώσεις από τον ΠΣΕ-ΝΠΔΔ.

 

 

Καλό Πάσχα