Επιστημονική ημερίδα και τακτική γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 20 Οκτωβρίου 2024

Επιστημονική ημερίδα και τακτική γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου εκπαίδευση των μελών και φίλων της, έχει προγραμματίσει την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, τη διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας με τίτλο:  “Κατάδυση στην αυτιστική εμπειρία “

 Πρόγραμμα ημερίδας

  • 9:00 – 10:00: Εγγραφές Ημερίδας
  • 10:00: Έναρξη Ημερίδας
  • 10:00 – 10:45: ”Αισθητικοκινητικές διαταραχές στις διαταραχές αυτιστικού φάσματος ” |  Ναγοπούλου Θεοπέμπτη |  Εργοθεραπεύτρια S.I. – NDT
  •  10:45 – 12:45:  Κατάδυση στην αυτιστική εμπειρία” |  Μόντη Αικατερίνη | Παιδίατρος μετεκπεδευθείσα στη Παιδονευρολογία – Αναπτυξιολογία
  •  12:45 – 13:00:  Ερωτήσεις – Συζήτηση

Μετά το πέρας της ημερίδας  θα ακολουθήσει η τακτική γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Κόστος συμμετοχής στην Ημερίδα:

10 Ευρώ

Φοιτητές: δωρεάν

Τράπεζα Πειραιώς: αρ. λογ. 6201 – 040035 -131
IBAN GR6001712010006201040035131

Εγγραφή

Στο χώρο της εκδήλωσης, μισή ώρα πριν την έναρξη με την επίδειξη της επαγγελματικής ή φοιτητικής ταυτότητας.
Για τα μέλη και φίλους του συλλόγου που επιθυμούν της εξ αποστάσεως παρακολούθηση απαιτείται η συμπλήρωση της φόρμας που ακολουθεί.

Αίτηση παρακολούθησης επιστημονικών ομιλιών στο YouTube

Στους συμμετέχοντες παρέχονται:

  • Φάκελος με σημειωματάριο και στυλό
  • Καφές στο διάλειμμα με βουτήματα

Κατάδυση στην αυτιστική εμπειρία

Λίγα λόγια για την ημερίδα

Η ημερίδα που θα λάβει χώρα στις 20/10/2024 αποτελεί την πρώτη επαφή με ένα πρωτότυπο σεμινάριο που έχει βιωματικό χαρακτήρα, όπου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία μέσα από κάποιες δραστηριότητες να «γευθούν» την εμπειρία της αυτιστικής σκέψης και να ευαισθητοποιηθούν στο πώς πρέπει να προσεγγίζουν την επικοινωνία τους με τα άτομα με αυτισμό- παιδικής ηλικίας και όχι μόνον.

Βασίζεται στην Προσέγγιση της Αποτελεσματικής Επικοινωνίας, όπου  η βασική αρχή είναι οι συμπεριφορές των ατόμων με αυτισμό πολλές φορές οφείλονται σε κακή επικοινωνία, και με κατάλληλες στρατηγικές μπορούν να βελτιωθούν τα πράγματα σε μεγάλο βαθμό. Το Copyright της μεθόδου και του υλικού ανήκει στο Κέντρο Autisme Centraal, με έδρα τη Γάνδη στο Βέλγιο.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες στον χώρο της ιατρικής ή της εκπαίδευσης/ειδικής αγωγής, αλλά και σε γονείς ή οποιονδήποτε έχει ενδιαφέρον στο θέμα.

Στην πλήρη του μορφή περιλαμβάνει μια εισήγηση – παρουσίαση ΡΡ όπου εξηγούνται κάποιες βασικές αρχές στην προσέγγιση αυτή, και ακολουθεί το βιωματικό εργαστήριο με 10 δραστηριότητες που η κάθε μια αφορά κάποιον τομέα στον οποίο το αυτιστικό άτομο αντιμετωπίζει δυσκολίες και/ή ιδιαιτερότητες (αισθητηριακή υπερφόρτωση, αποσπασματική-«σωληνοειδή» θέαση του περιβάλλοντος, δυσκολίες στην αλλαγή, διαχείριση της λεπτομέρειας,  της κυριολεξίας κλπ).

 Μόντη Κατερίνα

Γεννήθηκε το 1962 στα Γιαννιτσά Πέλλας, σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης και απέκτησε την Παιδιατρική ειδικότητα το 1996. 

 Άσκησε την Παιδιατρική ως ιδιώτης αλλά και υπηρετώντας στο ΕΣΥ στα Νοσοκομεία Ικαρίας, Γιαννιτσών, Γ.Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.     

Η μετεκπαίδευσή της στην Παιδονευρολογία/ Αναπτυξιολογία άρχισε από το 2001 στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και εργάσθηκε σ αυτόν τον τομέα στα Νοσοκομεία που υπηρέτησε.  Μεταξύ 2017-2023  εργάσθηκε ως Παιδονευρολόγος/Αναπτυξιολόγος στο Βέλγιο (σε Νοσοκομεία, Κέντρα Αποκατάστασης, Ειδικά Σχολεία για παιδιά με αυτισμό κλπ).

Έχει στο ενεργητικό της σημαντικό επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο, απευθυνόμενο τόσο σε γιατρούς και επαγγελματίες υγείας, όσο και στο ευρύτερο κοινό.

Από το τέλος του 2023 εργάζεται με σύμβαση στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης, στην Παιδιατρική Κλινική, όπου και λειτουργεί ειδικό Εξωτερικό Ιατρείο Παιδονευρολογίας-Αναπτυξιολογίας.

 Ναγοπούλου Θεοπέμπτη

Προσωπικά στοιχεία

Ονοματεπώνυμο: Ναγοπούλου Θεοπέμπτη

Εκπαίδευση / Ειδικότητα: Πτυχίο Εργοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών

Μεταπτυχιακό: Νευροαποκατάσταση, κατεύθυνση Γνωστική Νευροαποκατάσταση, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τμήμα Ιατρικής

Διεύθυνση Εργασίας: Αγγελικής Μεταλλινού 5, Τ.Κ. 54248, Ντεπώ, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο Εργασίας: 2310 420223 – Κινητό: 6977000092

Εργασιακή Εμπειρία

  • 1998 έως σήμερα Ιδιωτικές Συνεδρίες Εργοθεραπείας
  • 1999 – 2003 Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης Δήμου Νεάπολης ως υπεύθυνη φορέα
  • 2002 – 2003 Κέντρο Ημέρας «Εστία» ως Εργοθεραπεύτρια
  • 2004 – 2005 Ζωοδόχος Πηγή – Κέντρο ειδικών παιδιών – Ηράκλειο Κρήτης ως Εργοθεραπεύτρια
  • 2005 – 2006 Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηρακλείου ως Εργοθεραπεύτρια
  • 2006 – 2008 Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Λάρισας ως επιστημονικά υπεύθυνη του Ξενώνα και των Κέντρων Ημέρας
  • 2016 έως σήμερα ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Κύκλος» και ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Μαζί» ως υπεύθυνη Εργοθεραπεύτρια
  • 2017 Εξωτερική επιστημονική επόπτρια στο Κέντρο Ημέρας για άτομα με αυτισμό του Νομού Καστοριάς

Διδακτική Εμπειρία

Εργάστηκε ως Εκπαιδεύτρια και Εισηγήτρια σε εκπαιδευτικά και θεραπευτικά Σεμινάρια όπως: Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, Δυσπραξίας, Δυσγραφίας, Αυτισμός, Δραστηριότητες στο σπίτι και στο σχολείο, Άνω άκρο – γραφή κ.λ.π, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Καστοριά, Δράμα, Έδεσσα, Κύπρο. Τα σεμινάρια αυτά που απευθύνονταν σε ειδικούς θεραπευτές και εκπαιδευτικούς.

Επίσης συμμετέχει επί 8 χρόνια στην εκπαίδευση Εθελοντών στο Ινστιτούτο Ενδοκοινωνικής Αποκατάστασης (Ι.Ε.Α.) στη Θεσσαλονίκη και στο Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό φροντίδας ως πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια.

Συμμετείχε σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης ως επιστημονικά υπεύθυνη και εισηγήτρια. Επίσης συμμετείχε στην εκπαίδευση προσωπικού Κέντρων Ημέρας για άτομα με αυτισμό

Αναλαμβάνει εποπτείες άλλων θεραπευτών στη Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ιωάννινα, Λάρισα, Καστοριά κ.α.

Από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα διδάσκει στο ΙΙΕΚ Δέλτα Θεσσαλονίκης

Συγγραφικό Έργο

Συγγραφή κεφαλαίου στο βιβλίο «Αυτισμός – Μια Διεπιστημονική Προσέγγιση», με Θέμα «Αυτισμός και Αισθητηριακή Ολοκλήρωση» από τις εκδόσεις «Ζωοδόχος Πηγή».

Συγγραφή διαφόρων άρθρων σε περιοδικά και εφημερίδες της Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Εργοθεραπευτών.

Επιστημονική Συμμετοχή

Εισηγήσεις σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες, διημερίδες και συνέδρια

Εκπαιδεύσεις – Σεμινάρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό

Μοντεσσοριανή Αγωγή, ΜΑΚΑΤΟΝ, Άνω Άκρα – Νάρθηκες, TEEACH, , – Νευροεξελικτική Αγωγή, , Μάτι – Χέρι – Νόηση, , Σύστημα …., Intensive Interaction & ASD, CranioSacral Therapy, « / », Δυσπραξία & Αισθητηριακή Ολοκλήρωση, « », κλίμακα , , , Πρωτόκολλο , , κ.λ.π.

Παρακολούθηση Συνεδρίων – Ημερίδων

Παρακολούθηση και συμμετοχή σε πολλά επιστημονικά συνέδρια – ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Άλλα Προσόντα

Η/Υ, Αγγλική και Ιταλική γλώσσα

Πρόγραμμα συνέλευσης

Έναρξη εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης
Εκλογή προεδρείου Γ.Σ. και ανάγνωση θεμάτων Γ.Σ.
 Έναρξη συζήτησης των εξής θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

  1. Διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός
  2. Οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός
  3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
  4. Ερωτήσεις – τοποθετήσεις – προτάσεις
  5. Απαντήσεις και έγκριση ή μη πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.
  6. Παρουσίαση υποψηφίων Δ.Σ. και Ε.Ε.
  7. Εκλογή τριμελούς εφορευτικής επιτροπής

 Εκλογές νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

 Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Cosmos Offices, Αγίου Γεωργίου 5, θέρμη, 55535, στην περιοχή του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει η δυνατότητα παρακολούθησης και ενεργής συμμετοχής μέσω zoom.

Τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2024 με ηλεκτρονική αίτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο:
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΕΝΑ – Ελληνική Εταιρία Νευροεξελικτικής Αγωγής (Ε.Ε.Ν.Α.) (eena.gr)

Κατόπιν απόφασης της Γενικής Συνέλευσης, οι εκλογές θα διενεργηθούν και ηλεκτρονικά (μέσω πλατφόρμας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας). Θα υπάρξουν αναλυτικές οδηγίες προς τα μέλη.

Υπενθυμίζουμε ότι τα ανενεργά μέλη της Ε.Ε.Ν.Α. μπορούν να τακτοποιηθούν πληρώνοντας τη συνδρομή των 2 τελευταίων ετών (2023 & 2024).