Ελληνική Εταιρία Νευροεξελικτικής Αγωγής

Facebook Group:

 • EENA

  Προφίλ

  Τι είναι η Ελληνική Εταιρία Νευροεξελικτικής Αγωγής (Ε.Ε.Ν.Α.);

  • Είναι ένα σωματείο που ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό τη θεσμική κατοχύρωση της εξειδίκευσης και μετεκπαίδευσης στη Νευροεξελικτική Αγωγή - Bobath.

  Περισσότερα

 • Mέθοδος Βοbath

  Νευροεξελικτική Αγωγή - Mέθοδος Βοbath

  Τί είναι η Mέθοδος Βοbath

  Η μέθοδος Βοbath-N.D.T. (Neurodevelopmental Treatment-Nευροεξελικτική Αγωγή) αναπτύχθηκε μετά το 1950 από τον Karel και την Berta Bobath, γιατρός και φυσικοθεραπεύτρια αντίστοιχα. Οι δυό τους εισήγαγαν μια νέα μέθοδο κινησιοθεραπείας, αρχικά για ενήλικες και μετέπειτα για παιδιά με εγκεφαλική παράλυση.

  Η μέθοδος βρήκε γρήγορα απήχηση και εφαρμόστηκε στις περισσότερες περιπτώσεις ασθενών με νευρομυϊκή δυσλειτουργεία, καθιστώντας τη σήμερα ως την πιο διαδεδομένη μέθοδο. Στη δεκαετία του 1970 η Dr E. Kohn παιδονευρολόγος κι η M. Quinton φυσιοθεραπεύτρια, πρόσθεσαν την εμπειρία τους με βρέφη έως 12 μηνών και τόνισαν τη σημασία της πρώιμης παρέμβασης της N.D.T. σε νεογνά και βρέφη.

  Περισσότερα

 • Θεραπευτές

  Οι Θεραπευτές NDT

  Ο φυσικοθεραπευτής NDT αξιολογεί τις αποκλίσεις κα την ποιότητα της κινητικής λειτουργικής δραστηριότητας. Εντοπίζει τα προβλήματα της αδρής και της λεπτής κινητικότητας με γνώση την φυσιολογική ανάπτυξη.

  Ο εργοθεραπευτής NDT αξιολογεί, πως η αισθητικοκινητική διαταραχή εμπλέκεται στις ικανότητες του παιδιού στο παιχνίδι,

  Περισσότερα

 • Βασικές αρχές

  Βασικές αρχές της Νευροεξελικτικής Αγωγής

  • Έμφαση δίνεται στην ποιότητα της κίνησης.
  • Στόχος είναι η λειτουργία με σεβασμό στην ποιότητα.
  • Στους μακροπρόθεσμους στόχους πάντοτε κυριαρχεί η πρόληψη των αντισταθμίσεων που οδηγούν σε ορθοπεδικές παραμορφώσεις.
  • Η θεραπευτική στρατηγική είναι απόλυτα εξατομικευμένη.
  • Αντιμετωπίζεται το άτομο ως σύνολο (ολιστική προσέγγιση.
 • Προφίλ
 • Νευροεξελικτική Αγωγή - Mέθοδος Βοbath
 • Οι Θεραπευτές NDT
 • Βασικές αρχές της Νευροεξελικτικής Αγωγής

Συγχαρητήρια Επιστολή

Συγχαρητήρια Επιστολή

Θεσσαλονίκη 07-12-2019

Αρ. Πρωτ.: 22/2019
Προς: μέλη και φίλους ΕΕΝΑ

Θέμα: Συγχαρητήρια Επιστολή

Στις πρόσφατες εκλογές  που διεξήχθησαν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών (Π.Σ.Ε.), εξελέγει στο κεντρικό διοικητικό συμβούλιο το μέλος της Ε.Ε.Ν.Α., ο κ. Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνος.

 Η ΕΕΝΑ συγχαίρει τον κ. Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνο  για την εκλογή του και του εύχεται καλή θητεία.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                            Η  Γραμματέας

Ασβεστάς Βασίλης                                                                Τσαρίδου Κυριακή

Περισσότερα


Έκτακτη Γενική Συνέλευση (Αρ. πρωτ.:17/19)

Έκτακτη Γενική Συνέλευση (Αρ. πρωτ.:17/19)

Θεσσαλονίκη 01/12/2019

Αρ. πρωτ.:17/19
Θέμα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το δελτίο τύπου στις 20/11 σας ενημερώσαμε για την απόφαση του ΕΟΠΠΥ να οδηγήσει τους παιδιατρικούς φυσικοθεραπευτές στη σύναψη σύμβασης. Οι αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση αυτή είχαν ως αποτέλεσμα τη συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) με την αντιπρόεδρο του ΕΟΠΠΥ κυρία Θεανώ Καρποδίνη. Με το πέρας της παραπάνω συνάντησης κοινοποιήθηκε ενημερωτικό δελτίο από τον ΠΣΦ με κύριο σημείο την πρόταση που ακολουθεί, και σας την παραθέτουμε αυτολεξεί:

‘’ Οι υπηρεσιακοί του ΕΟΠΥΥ δήλωσαν ότι δεν θα αρνηθεί ο Οργανισμός να αποζημιώνει κανένα ατομικό αίτημα κατά περίπτωση και δεν θα στερηθούν οι δικαιούχοι τις φυσικοθεραπείες τους στις περιοχές που δεν θα υπάρχει κάλυψη από συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές.’’

Γίνεται ξεκάθαρο πως ο ΕΟΠΠΥ θα αποζημιώνει τα ατομικά αιτήματα, μόνο όταν δεν υπάρχει κάλυψη από συμβεβλημένους πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές. Στις 18/11 ο ΕΟΠΠΥ σε απάντηση προς τον ΠΣΦ ανέφερε πως διαθέτει 200 συμβεβλημένους πιστοποιημένους φυσικοθεραπευτές (με βάση τα στοιχειά που δόθηκαν από τον ΠΣΦ) σε όλη την Ελλάδα. Γεννιέται το ερώτημα πώς πρόεκυψαν τόσοι πολλοί συμβεβλημένοι φυσικοθεραπευτές που εργάζονται στα πλαίσια της ειδικής αγωγής, καθώς είναι γνωστό πως είναι ελάχιστοι. Εικάζεται πως ένας σημαντικός αριθμός συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών αξιοποίησε την ευκαιρία να πιστοποιηθεί, καθώς δεν υπάρχουν κριτήρια κατά την διαδικασία πιστοποίησης στην ειδική αγωγή. Απαιτείται μόνο η συμπλήρωση μιας υπεύθυνης δήλωσης. Είναι σίγουρο πως ο ΕΟΠΠΥ θα αξιοποιήσει αυτή την κατάσταση και θα αρνείται να αποζημιώνει ατομικά αιτήματα. Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία όλων μας στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 15/12/2019. Πρέπει να πάρουμε τια αποφάσεις μας, καθώς η εφαρμογή του μέτρου είναι την 1 η Ιανουαρίου 2020. Θα κληθούν οι επικεφαλείς όλων των συλλόγων θεραπευτών που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της ειδικής αγωγής. Η συνέλευση θα επιδώσει ψήφισμα προς τους αρμοδίους φορείς και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ‘’IMPERIAL’’ (Αντιγονιδών 13, Θεσσαλονίκη) στις 11:00

Ο Πρόεδρος                                                                            Η  Γραμματέας

Ασβεστάς Βασίλης                                                                Τσαρίδου Κυριακή

Περισσότερα


Έκτακτη Γενική Συνέλευση 15-12-2019

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 15-12-2019

Προς: μέλη και φίλους της Ε.Ε.Ν.Α.

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί  θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση.

 Πρόγραμμα συνέλευσης:

Έναρξη έκτακτης γενικής συνέλευσης

Εκλογή  προεδρείου Γ.Σ. και ανάγνωση θεμάτων Γ.Σ.

Έναρξη συζήτησης του θέματος  ημερήσιας διάταξης:

 1. Συμβασιοποίηση  των φυσικοθεραπευτών ειδικής αγωγής,
 2. Ερωτήσεις – τοποθετήσεις – προτάσεις
 3. Ανάγνωση ψηφίσματος
 4. Έγκριση ή μη του ψηφίσματος

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του ξενοδοχείου Imperial, Αντιγονιδών 13 στη Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος                                                                            Η  Γραμματέας

Ασβεστάς Βασίλης                                                                Τσαρίδου Κυριακή

Περισσότερα


Ενημέρωση μελών για ΕΟΠΠΥ 20 Νοεμβρίου 2019

Ενημέρωση μελών για ΕΟΠΠΥ 20 Νοεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη 20/11/2019

Αρ. Πρωτ. : 14/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγγραφο που υπογραφούν ο κύριος Πλαγιανάκος (πρόεδρος ΔΣ ΕΟΠΠΥ), και η κυρία Σαμίου (γραμματέας ΔΣ ΕΟΠΠΥ).

Σύμφωνα με αυτό, οι δικαιούχοι φυσικοθεραπείας (στα πλαίσια της ειδικής αγωγής) που θα λάβουν παραπεμπτικό από τη 01/01/2020 θα πρέπει να απευθυνθούν αποκλειστικά σε συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές.

Τα παραπεμπτικά που θα φέρουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι τις 31/12/2019 θα εκτελεστούν με την μέχρι σήμερα ισχύουσα διαδικασία (κατάθεση απόδειξης λιανικής συναλλαγής από τον δικαιούχο).

Ο ΕΟΠΠΥ και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν στην ‘’συμβασιοποίηση’’ ΜΟΝΟ των φυσικοθεραπευτών ειδικής αγωγής, διαχωρίζοντάς τους από τις άλλες θεραπευτικές ειδικότητες με τις οποίες συζητούν από μηδενική βάση.

Είναι γνώστες οι καταστροφικές συνέπειες της σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ (claw back – rebate). Συνέπειες που επηρεάζουν τόσο την ποιότητα της θεραπείας, όσο και την επιβίωση των επαγγελματιών θεραπευτών.

Το συμβούλιο της ΕΕΝΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για αυτές, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΣΒΕΣΤΑΣ                                                                                        ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΣΑΡΙΔΟΥ

Περισσότερα


Δελτίο τύπου 3 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο τύπου 3 Νοεμβρίου 2019

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου εκπαίδευση των μελών της, οργάνωσε τη διεξαγωγή τριήμερου σεμιναρίου με θέμα: "Soft splinting and bracing + presplinting theoratical and practical sessions. (How and when to use soft materials for (lower-and upper limb) in bracing and in therapy." υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Instructor Eddy Mellaerts, PT, OT, NDT tutor.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε 1 & 2 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη στους φιλόξενους χώρους της ΣΥΖΩΗ.

Το συμβούλιο της Ε.Ε.Ν.Α. ευχαριστεί τους συναδέλφους φυσικοθεραπεύτες και εργοθεραπευτές από όλη την Ελλάδα, που παρακολούθησαν το σεμινάριο, το διοικητικό συμβούλιο της ΣΥΖΩΗ, την κα Nομικού Ελένη, τον κ. Μιχάλη Βίτσιο – BTL Ελλάς, καθώς και τους οικονομικούς υποστηρικτές, Rehab care, Rehabline.

Tο Δ.Σ.

Περισσότερα


Συνάντηση Συντοντιστικού με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Συνάντηση Συντοντιστικού με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα έχουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής το απόγευμα της  Παρασκευής  1/11/2019 στο Υπουργείο Υγείας.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του κλάδου θα θέσουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή και κυρίως τα ζητήματα του μειωμένου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, του τρόπου αποζημίωσης των ασφαλισμένων αλλά και των προβλημάτων που έφερε ο τελευταίος ΕΚΠΥ.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ. Κοντοζαμάνη θα ενημερωθείτε άμεσα με Δελτίο Τύπου. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Περισσότερα


Τακτική Γενική Συνέλευση 2019

Τακτική Γενική Συνέλευση 2019

Θεσσαλονίκη  15/07/2019

Αρ. Πρωτ.  11/2019

Προς: μέλη και φίλους της Ε.Ε.Ν.Α.

Θέμα: Γενική Τακτική Συνέλευση

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Το Σάββατο 2  Νοεμβρίου, στις 17:00 το απόγευμα  θα ακολουθήσει η τακτική γενική απολογιστική συνέλευση του συλλόγου. Χώρος Διεξαγωγής  της Γενικής Συνέλευσης θα είναι στις εγκαταστάσεις της ΣΥΖΩΗ, στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, Ροδοπόλεως 5.

Πρόγραμμα συνέλευσης:

                       Έναρξη απολογιστικής γενικής συνέλευσης

                       Εκλογή  προεδρείου Γ.Σ. και ανάγνωση θεμάτων Γ.Σ.

                       Έναρξη συζήτησης των εξής θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

                 1)  Διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός 

                 2)  Οικονομικός  απολογισμός και προϋπολογισμός

                 3)   Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

                 4)   Ερωτήσεις – τοποθετήσεις – προτάσεις

                 5)   Απαντήσεις και έγκριση ή μη πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στα γραφεία του Π.Σ.Φ. στη Θεσσαλονίκη Δελφών 101.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του συλλόγου ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email της ΕΕΝΑ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Πρόεδρος                                                                            Η  Γραμματέας

Ασβεστάς Βασίλης                                                                Τσαρίδου Κυριακή

Περισσότερα


Γενική Τακτική Συνέλευση - Διήμερο σεμινάριο

Γενική Τακτική Συνέλευση - Διήμερο σεμινάριο

Θεσσαλονίκη  15/07/2019

 

Αρ. Πρωτ.  11/2019

Προς: μέλη και φίλους της Ε.Ε.Ν.Α.

Θέμα: Γενική Τακτική Συνέλευση -  Διήμερο σεμινάριο

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου Εκπαίδευση των μελών και φίλων της, έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα: "Soft splinting and bracing + presplinting theoratical and practical sessions. (How and when to use soft materials for (lower-and upper limb) in bracing and in therapy" υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Instructor Eddy Mellaerts, PT, OT, NDT tutor.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 1 & 2  Νοέμβριου (Παρασκευή - Σάββατο), στις εγκαταστάσεις της ΣΥΖΩΗΣ, στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη. 

Το Σάββατο 2  Νοεμβρίου μετά το πέρας της ημερίδας, στις 17:00 το απόγευμα  θα ακολουθήσει η τακτική γενική απολογιστική συνέλευση.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα ακολουθήσει η τακτική γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Πρόγραμμα συνέλευσης:

 • Έναρξη απολογιστικής γενικής συνέλευσης
 • Εκλογή  προεδρείου Γ.Σ. και ανάγνωση θεμάτων Γ.Σ.
 • Έναρξη συζήτησης των εξής θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

                 1)  Διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός 

                 2)  Οικονομικός  απολογισμός και προϋπολογισμός

                 3)   Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

                 4)   Ερωτήσεις – τοποθετήσεις – προτάσεις

                 5)   Απαντήσεις και έγκριση ή μη πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.

                  

Χώρος Διεξαγωγής  της Γενικής Συνέλευσης θα είναι στις εγκαταστάσεις της ΣΥΖΩΗ, στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του συλλόγου ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email της ΕΕΝΑ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα


Mellaerts Eddy

Mellaerts Eddy

Ο Eddy Mellaerts είναι Senior Bobath Tutor με Bachelor στην εργοθεραπεία και Master στην φυσικοθεραπεία (παιδιατρική).

 Συνεργάζεται με τα πανεπιστήμια Ghent και Geel και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ορθοτικών συσκευών.

Έχει γράψει δύο βιβλία και συμμετέχει σε δεκαοκτώ εκδόσεις.

P.O.S. SYSTEM ( PRESPLINTING )
( Posture optimizing system )

Το σύστημα P.O.S. presplinting ( σύστημα βελτιστοποίησης της στάσης ) είναι μία θεωρία που καθιερώνει την ανάγκη για ορθοτικές συσκευές σε ασθενείς με διαφορετικές παθολογίες.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε άκρο και άρθρωση σε όλες τις θέσεις ( καθιστή, ύπτια, πρηνή, όρθια ).
Βοηθά τον θεραπευτή να διορθώσει και να επανατοποθετήσει ένα επηρεασμένο άκρο , ώστε κατά την θεραπεία να μπορεί να εργαστεί με ένα πιο στοχευμένο και αναλυτικό τρόπο.
Με το σύστημα P.O.S. presplinting γίνεται ευκολότερο να εκτιμήσει κανείς την ανάγκη και την αποτελεσματικότητα μίας ορθοτικής συσκευής, που προσαρμόζεται εύκολα κατά την ανάπτυξη.

P.O.S. BRACES AND GARMENTS
( Soft bracing )

Οι μαλακοί νάρθηκες είναι μία εναλλακτική στην κλασική μεθοδολογία.
Παράγονται από μαλακά υλικά και δύναται να συνδυαστούν με ενισχυτικά μέσα. Διεγείρουν τη διορθωμένη κίνηση , την ιδιοδεκτική είσοδο και εμβιομηχανική ευθυγράμμιση.
Σχεδιάζονται ειδικά με βάση τις ανάγκες του νευρολογικού ασθενή, και τις απαιτήσεις του θεραπευτή και των γονέων.
Τα ‘’soft garments’’ ή ‘’P.O.S. garments’’ σχεδιάζονται ως κυκλικά συμπιεστικά υφάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Παρουσιάζονται κλίμακες κατάταξης και μέθοδοι παρατήρησης για την έναρξη εργασίας με τους μαλακούς νάρθηκες.
Κατά το διήμερο σεμινάριο θα αναπτυχθεί η θεωρία των μαλακών ναρθήκων, και θα επακολουθήσει πρακτική εξάσκηση.
Το σεμινάριο θα εστιάσει στην εγκεφαλική παράλυση και θα υπάρξει επίδειξη σε παιδιά.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν υλικά ( presplinting set ) για την πρακτική τους εξάσκηση και την εφαρμογή στη θεραπεία.

pdf100View pdf

Περισσότερα


Απάντηση ΕΟΠΥΥ - 20-6-2019

Απάντηση ΕΟΠΥΥ - 20-6-2019

Σε απάντηση καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για στάση πληρωμών στα ατομικά αιτήματα ειδικής αγωγής ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απαντά τα εξής:

Περισσότερα


Διήμερο Σεμινάριο 1 & 2 Νοεμβρίου 2019

Διήμερο Σεμινάριο 1 & 2 Νοεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη  15/07/2019

Αρ. Πρωτ.  11/2019
Προς: μέλη και φίλους της Ε.Ε.Ν.Α.
Θέμα: Διήμερο σεμινάριο
Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου Εκπαίδευση των μελών και φίλων της, έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή διήμερου εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα: "Soft splinting and bracing + presplinting theoratical and practical sessions. (How and when to use soft materials for (lower-and upper limb) in bracing and in therapy" υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Instructor Eddy Mellaerts, PT, OT, NDT tutor.

 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 1 & 2  Νοέμβριου (Παρασκευή - Σάββατο), στις εγκαταστάσεις της ΣΥΖΩΗΣ, στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη.  O αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.

Το κόστος συμμετοχής είναι 250 Ευρώ.

Αρχικά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα ηλεκτρονικά στην αρχική σελίδα της ΕΕΝΑ. Για την εξασφάλιση της συμμετοχής σας θα πρέπει να καταθέσετε το ποσό των 100 ευρώ στον κάτωθι  λογαριασμό:

Περισσότερα


 Δελτίο τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής 19/06/2019

Δελτίο τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής 19/06/2019

Θεσσαλονίκη 19/06/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδική Αγωγή: 4,5 χρόνια χάος με στόχο το οριζόντιο κούρεμα της δαπάνης
Η αγωνία της απερχόμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για την περικοπή του προϋπολογισμού βύθισε στο χάος και την αβεβαιότητα τον ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής.
Από το 2015 μέχρι σήμερα γονείς, παιδιά και θεραπευτές εξακολουθούν να γίνονται μάρτυρες στο θέατρο του παραλόγου με μια σειρά από νόμους, εγκυκλίους και παραρτήματα και τους ιθύνοντες να δρουν με μοναδικό γνώμονα το οριζόντιο «κούρεμα» της δαπάνης κατά 40%.

Περισσότερα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08/05/2019

Θεσσαλονίκη 08/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 06/05/2019 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΝΑ με θέμα την πιστοποίηση θεραπευτών και θεραπευτικών χώρων ειδικής αγωγής που απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ.

Αποφασίσαμε:

να προτείνουμε στα μέλη μας να μην προβούν στην παραπάνω πιστοποίηση.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΝΑ

Περισσότερα


Eιδική Αγωγή: Στο ίδιο έργο θεατές γονείς και θεραπευτική κοινότητα

Eιδική Αγωγή: Στο ίδιο έργο θεατές γονείς και θεραπευτική κοινότητα

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες θεραπείες Ειδικής Αγωγής εξαιτίας των αλλεπάληλων αλλαγών που επιφέρει ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας με γνώμονα την περικοπή του προϋπολογισμού με κάθε δυνατό τρόπο, καταγγἐλουν οι θεραπευτές. 

Το μόνο που έχουν καταφέρει οι αρμόδιοι με τις μεθοδεύσεις που απεργάζονται είναι να βυθίσουν τον ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής στο απόλυτο χάος. Οι ασφαλισμένοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, οι θεραπευτές καλούνται να επιτελέσουν το επιστημονικό τους έργο σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας και όλοι μαζί παραμένουν θεατές στο θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές τους αρμοδίους να επιχειρούν να παρουσιάσουν πως τα πάντα είναι καλώς καμωμένα. 

Περισσότερα


Καλές Γιορτές

Καλές Γιορτές

Το ΔΣ της ΕΕΝΑ σας εύχεται

Καλό Πάσχαlogo

Περισσότερα

Έγκυρα ψηφοδέλτια   29 , Λευκά   0, άκυρα   0.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας για το νέο Διοικητικό συμβούλιο (Δ.Σ.) και την Ελεγκτική Επιτροπή (Ε.Ε.), με αλφαβητική σειρά:

Υποψήφιοι για το Δ.Σ.:

 1. Ασβεστάς Βασίλης ψήφοι  16
 2. Καπίταλη Βασιλική ψήφοι  6
 3. Καράμπελας Δημήτρης ψήφοι  8
 4. Κεχαγιά Γεωργία ψήφοι  10
 5. Παλληκαρίδης Χρήστος ψήφοι   11
 6. Παπαστερίου Ευαγγελία ψήφοι   6
 7. Σδούκου Ειρήνη Ψήφοι  5
 8. Τζελάτη Βασιλική Ψήφοι  4
 9. Τσαρίδου Κυριακή ψήφοι   11
 10. Τσολάκης Νίκος  Ψήφοι   10

Υποψήφιοι για την Ε.Ε.:

 1. Καλαιτζή Χριστίνα 26
 2. Ναγοπούλου Θεοπέμπτη 18
 3. Τσάκωνα Πελαγία 16

Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής:

 1. Δαούση Δώρα
 1. Σδράβου Κατερίνα
 1. Αραμπατζής Απόστολος

Αρχείο Δράσεων