Δελτίο τύπου στις 15-12-2019

Την Κυριακή  15 Δεκεμβρίου 2019  συγκλήθηκε στη Θεσσαλονίκη, Έκτακτη Γενική Συνέλευση με αφορμή την πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ σε σύναψη συμβάσεων.

Στην συνέλευση παρευρέθηκαν,  μέλη και φίλοι της ΕΕΝΑ, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος  του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), κ. Λυμπερίδης Πέτρος, ο Πρόεδρος και η Ταμίας του περιφερικού τμήματος Θεσσαλονίκης του ΠΣΦ κ. Καλλίστρατος Ηλίας και η κα. Φυτιλή Δήμητρα, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοθεραπευτών - Ειδικών Παιδαγωγών (ΠΕ) κ. Τόσκας Μιχάλης, και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος κα. Τράντου Χρυσή.

 Τα μέλη της ΕΕΝΑ κατέληξαν στο ακόλουθο ψήφισμα:

  • Οι θεραπευτές που δραστηριοποιούμαστε στην «Ειδική Αγωγή»  ζητάμε από τον ΕΟΠΥΥ την διατήρηση του  υφισταμένου καθεστώτος απόδοσης δαπάνης  σύμφωνα με το συνταγματικό δικαίωμα των ασθενών.
  • Λέμε όχι στη σύμβαση, γιατί ο κλειστός προϋπολογισμός στις ειδικές θεραπείες σε συνδυασμό με την  ύπαρξη claw back και rebate καθιστούν μη βιώσιμα τα θεραπευτήριά μας.
  • Την υποβολή αιτήματος προς τον ΕΟΠΥΥ για τον καθορισμό της δαπάνης που αποδόθηκε στους δικαιούχους, ανά κατηγορία ειδικότητας, στην Ειδ. Αγωγή για την τελευταία τριετία.
  • Την ενημέρωση μέσω επιστολών των συλλόγων γονέων για τις διαμορφούμενες νέες συνθήκες στην Ειδική Αγωγή.
  • Την ενημέρωση των Ιατρικών εταιριών παιδιατρικών ειδικοτήτων για την πρόθεση του ΕΟΠΥΥ να κατευθύνει τους δικαιούχους της Ειδικής Αγωγής προς το σύνολο  των συμβεβλημένων φυσικοθεραπευτών, χωρίς διαπιστωμένη εμπειρία  στα παιδιατρικά περιστατικά.

με τιμή, Tο Δ.Σ.