• Home
 • ΕΕΝΑ
 • Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα - Ανακοινώσεις

 

Τακτική Γενική Συνέλευση 2023

Τακτική Γενική Συνέλευση 2023

Θεσσαλονίκη  02/10/2023

Αρ. Πρωτ.  07/2023
Προς: μέλη της Ε.Ε.Ν.Α.
Θέμα: Τακτική Γενική Συνέλευση

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, την Κυριακή 5  Νοεμβρίου, στις 13:30 θα διεξαχθεί η τακτική γενική απολογιστική συνέλευση του συλλόγου.

Ο χώρος διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Cosmos Offices, Αγίου Γεωργίου 5, θέρμη, 55535, στην περιοχή του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη.

Συγχρόνως, θα μεταδοθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.

Θα σας αποσταλεί ο κωδικός για τη σύνδεσή σας.

Πρόγραμμα συνέλευσης:

Έναρξη απολογιστικής γενικής συνέλευσης

Έναρξη συζήτησης των εξής θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

 1. Διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός 
 2. Οικονομικός  απολογισμός και προϋπολογισμός
 3. Ερωτήσεις – τοποθετήσεις – προτάσεις
 4. Απαντήσεις

                  

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ. μέσω  της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του συλλόγου ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email της ΕΕΝΑ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

              Ο Πρόεδρος                                                                    Η  Γραμματέας

         Τσολάκης Νικόλαος                                                 Καμπαρούδη Μαρία Γεωργία

Περισσότερα


Θεραπευτές Ειδ. Αγωγής: «Νομοθέτησαν πρώιμη παρέμβαση χωρίς θεραπείες»

Θεραπευτές Ειδ. Αγωγής: «Νομοθέτησαν πρώιμη παρέμβαση χωρίς θεραπείες»

Την πρώιμη παρέμβαση στα Κέντρα Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας αναθέτει με πρόσφατη υπουργική απόφαση η κυβέρνηση. Η επίμαχη νομοθετική διάταξη έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας των θεραπευτών Ειδικής Αγωγής.

Η υπουργική απόφαση ορίζει πως ειδικός παιδαγωγός μπορεί να παρέχει υπηρεσίες λογοθεραπείας. Είναι απορίας άξιο πως μια τέτοια διάταξη έρχεται να καταργήσει στην πράξη την νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπευτή, όταν ορίζει πως τέτοιες θεραπείες μπορεί να παρέχει άλλος επιστημονικός κλάδος.

«Η κυβέρνηση νομοθετεί για ακόμα μια φορά χωρίς διαβούλευση με τους επιστήμονες που καθημερινά στέκονται στο πλευρό χιλιάδων παιδιών που χρήζουν θεραπειών Ειδικής Αγωγής και των οικογενειών τους. Προσεγγίζει το σοβαρότατο ζήτημα της πρώιμης παρέμβασης με προχειρότητα, χωρίς να έχει ζητήσει από τους θεραπευτές να εκφράσουν τις απόψεις τους εκ των προτέρων. Για τον λόγο αυτό βλέπουμε επικίνδυνες διατάξεις, πρωτίστως για τα ίδια τα παιδιά, που ορίζουν πως ένας ειδικός παιδαγωγός μπορεί να κάνει λογοθεραπείες. Για να γίνει αντιληπτό τι περιλαμβάνει η τροπολογία του υπ. Εργασίας είναι σαν ένας νόμος του κράτους να προβλέπει πως ένας παθολόγος μπορεί να κάνει θεραπείες για να ξεπεράσει ένα παιδί τις αναπτυξιακές δυσκολίες που αντιμετωπίζει», αναφέρει η εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής Γεωργία Κόλλια.

Ακόμα και στην περίπτωση όμως, που ένας λογοθεραπευτής αναλάβει καθήκοντα σε ένα τέτοιο Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας είναι αδύνατο να μπορεί να παρέχει υπηρεσίες σε 35 παιδιά που χρήζουν θεραπειών, ιδιαίτερα όταν αυτός είναι μερικώς απασχολούμενος, τη στιγμή που θα πρέπει το κάθε παιδί να δέχεται λογοθεραπευτική παρέμβαση εξατομικευμένα με συχνότητα τουλάχιστον 2-3 φορές εβδομαδιαίως. Το θεραπευτικό έργο θα είναι ανεπαρκές, αν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως αυτό θα υφίσταται. Ουσιαστικά, αντίκειται στην κοινώς παραδεκτή επιστημονική λογική ένας λογοθεραπευτής να βλέπει τόσο μεγάλο αριθμό παιδιών και να μπορέσει να παρέμβει αποτελεσματικά. Για τους θεραπευτές Ειδικής Αγωγής η κυβέρνηση νομοθέτησε για την πρώιμη παρέμβαση χωρίς να έχει προβλέψει τις κατάλληλες θεραπείες για τα παιδιά και ποιοι θα πρέπει να τις παρέχουν. Δηλαδή, η υπουργική απόφαση ορίζει πως βοηθός εργοθεραπευτή χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μπορεί να κάνει εργοθεραπείες ενώ παράλληλα προβλέπει αντικατάσταση λογοθεραπευτή από ειδικό παιδαγωγό. «Καλούμε την υφυπουργό Εργασίας κ. Δόμνα Μιχαηλίδου να αντιληφθεί το μέγεθος της αστοχίας με την υπουργική απόφαση που εξέδωσε για την πρώιμη παρέμβαση. Τι είδους πρώιμη παρέμβαση, μπορεί να υφίσταται όταν αυτή ορίζεται χωρίς ουσιαστικά να προβλέπεται υποχρεωτικά η ύπαρξη λογοθεραπευτή ή εργοθεραπευτή στα Κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας. Η πλειοψηφία των παιδιών που χρήζουν πρώιμης παρέμβασης αντιμετωπίζουν σοβαρές αναπτυξιακές δυσκολίες και χρήζουν συστηματικών και εξατομικευμένων θεραπειών. Πώς μπορεί να υπάρξουν θεραπείες και αποτελεσματική πρώιμη παρέμβαση χωρίς λογοθεραπευτή ή εργοθεραπευτή;», διερωτάται ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, Κώστας Ρόγκας.

H πρώιμη παρέμβαση απευθύνεται σε νεογνά, βρέφη με σοβαρές αναπτυξιακές υσκολίες αλλά και στις οικογένειές τους. Ουσιαστικά, όλη η οικογένεια πρέπει να πλαισιωθεί από μια διεπιστημονική ομάδα (φυσικοθεραπευτή, εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή, ψυχολόγο). Η δημιουργία ενός αποτελεσματικού πλαισίου για την πρώιμη παρέμβαση αποτελεί πάγιο αίτημα του κλάδου των ειδικών θεραπευτών. Οι θεραπείες όμως, πρέπει να είναι εξατομικευμένες ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παιδιού και των γονέων του. Το ζήτημα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πριν από οποιαδήποτε κρατική παρέμβαση πρέπει να έχει προηγηθεί διαβούλευση με τους θεραπευτές. Σε διαφορετική περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος μια κυβερνητική παρέμβαση που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια να καταστεί αναποτελεσματική. Ο χώρος παροχής υπηρεσιών πρώιμης παρέμβασης χρήζει ειδικής διαμόρφωσης αφού απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής και νηπιακής ηλικίας με αναπτυξιακά προβλήματα, με πιθανή συννοσηρότητα στους τομείς της επικοινωνίας (ομιλία - λόγος), των γνωστικών ικανοτήτων, της φώνησης και ακοής, της σίτισης και κατάποσης. Για τηv συγκεκριμένη πολύ σοβαρή παράμετρο όμως, καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στην επίμαχη υπουργική απόφαση.
Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής

Περισσότερα


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10.04.2023

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10.04.2023

Θεσσαλονίκη 10/04/2023

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ό,τι το Σάββατο 08/04/2023, δημοσιεύτηκε στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Ελληνικής δημοκρατίας το ακόλουθο άρθρο:

Άρθρο 80

Αποζημίωση φυσικοθεραπευτικών πράξεων παιδιών ή εφήβων του άρθρου 45 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας - Τροποποίηση παρ. 2 άρθρου δέκατου έκτου ν. 4737/2020

Η παρ. 2 του άρθρου δέκατου έκτου του ν. 4737/2020 (Α’ 204), περί της αποζημίωσης των φυσικοθεραπευτικών πράξεων παιδιών ή εφήβων του άρθρου 45 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, αντικαθίσταται ως εξής: «2. Οι δαπάνες που αφορούν σε φυσικοθεραπευτικές πράξεις παιδιών ή εφήβων του άρθρου 45 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., δύνανται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους, εφόσον εκτελούνται από μη συμβεβλημένους παρόχους με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και μέχρι τη σύναψη των σχετικών συμβάσεων.»

Γονείς, θεραπευτές, ιατροί και σύλλογοι, έδωσαν τη μάχη επί δυόμιση χρόνια, να ανατρέψουν την άδικη απόφαση που στερούσε από γονείς και παιδιά την ελεύθερη επιλογή του φυσικοθεραπευτή τους.

Συγχαρητήρια σε όλους.

Η ΕΕΝΑ βρίσκεται σε αυτή τη μάχη από το 2017, με την συμμετοχή της στην επιστημονική επιτροπή για θέματα ειδικής αγωγής και θεραπείας, και το συντονιστικό θεραπευτών ειδικής αγωγής.

Παραμένουμε σε επαγρύπνηση και θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις.

Με εκτίμηση,

      Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γραμματέας

Τσολάκης Νικόλαος                                                                Καμπαρούδη Μαρία Γεωργία

Περισσότερα


Δελτίο Τύπου - Να αποκατασταθεί η αδικία στις παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

Δελτίο Τύπου - Να αποκατασταθεί η αδικία στις παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

Την άμεση αποκατάσταση μιας αδικίας, που στερεί από χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτή, ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής. Τα τελευταία χρόνια, πολλά παιδιά έπρεπε υποχρεωτικά με βάση το νόμο να υποβάλλονται σε θεραπείες από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές και μόνο.

Με τον τρόπο αυτό, πολλά παιδιά που ξεκίνησαν τα θεραπευτικά τους προγράμματα από το 2020 και μετά, δεν είχαν το δικαίωμα να απευθυνθούν στην συντριπτική πλειοψηφία των φυσικοθεραπευτών με πολυετή εμπειρία και επιμόρφωση σε παιδιατρικά περιστατικά, οι οποίοι δεν έχουν συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Ουσιαστικά, οι ασφαλισμένοι έχασαν το θεμελιώδες δικαίωμά τους στην ελεύθερη επιλογή του κατάλληλου για εκείνους φυσικοθεραπευτή. 

Περισσότερα


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι.


Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 έλαβε χώρα ημερίδα με θέμα:

‘’Οι επιπτώσεις των διαταραχών της όρασης στην ανάπτυξη του παιδιού. Διεπιστημονικές προτάσεις για την διαχείρισή τους.’’

Πριν την έναρξη της επιστημονικής εκδήλωσης προβλήθηκε διαφάνεια αναφερόμενη στην ομιλήτρια κυρία Πασχαλίνα Καλλέ που της απέδιδε την ιδιότητα της NDT Tutor.

Πρόκειται για λάθος εκ παραδρομής.

Η κυρία Καλλέ είναι φυσικοθεραπεύτρια NDT, Εκπαιδεύτρια Κ/Π & ΔΚΔ, και με αυτό τον τίτλο παρουσιάστηκε στο σύνολο των δημοσίων αναρτήσεων που προηγήθηκαν της εκδήλωσης.

Σας παραθέτουμε την αφίσα της εκδήλωσης.

 

Με τιμή

Το Δ.Σ.

Περισσότερα


Αρχαιρεσίες του Νέου ΔΣ της ΕΕΝΑ 2022

Αρχαιρεσίες του Νέου ΔΣ της ΕΕΝΑ 2022

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες  για  το νέο  διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ν.Α.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώθηκε ως εξής:

Περισσότερα


Στάση και ευθυγράμμιση κορμού για την Νευροκινητική εκπαίδευση - επιστημονικό σεμινάριο Πιστοποίησης θεραπευτών στη χρήση συστημάτων THERATOGS (CTF) LEVEL I

Στάση και ευθυγράμμιση κορμού για την Νευροκινητική εκπαίδευση - επιστημονικό σεμινάριο Πιστοποίησης θεραπευτών στη χρήση συστημάτων THERATOGS (CTF) LEVEL I

Η Rehabcare Academy στα πλαίσια μιας συνεχούς προσπάθειας για επίκαιρη επιστημονική ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας, διοργανώνει επιστημονικό σεμινάριο Πιστοποίησης θεραπευτών στη χρήση συστημάτων THERATOGS (CTF) LEVEL I “Στάση και ευθυγράμμιση κορμού για την Νευροκινητική εκπαίδευση” (Θεσσαλονίκη), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Νευροεξελικτικής Αγωγής. Tο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Πληροφορίες και εγγραφές https://rehabcareacademy.gr/courses/theratogs-ctf-level-i
 

Περισσότερα


Ημερίδα: Οι επιπτώσεις των διαταραχών της όρασης στην ανάπτυξη του παιδιού. Διεπιστημονικές προτάσεις για την διαχείριση τους.

Ημερίδα: Οι επιπτώσεις των διαταραχών της όρασης στην ανάπτυξη του παιδιού. Διεπιστημονικές προτάσεις για την διαχείριση τους.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα στις 16 /10, να διευκρινιστεί πως οι ομιλίες θα αρχίσουν στις 10:00. Προσέλευση και εγγραφές θα εκκινήσουν από τις 09:00.
 
Κόστος συμμετοχής στην Ημερίδα:
Φοιτητές: 10 Ευρώ
Οικονομικά τακτοποιημένα μέλη Ε.Ε.Ν.Α.: 15 ευρώ
Μη τακτοποιημένα μέλη Ε.Ε.Ν.Α. - Ιατροί και Λοιποί Επαγγελματίες Υγείας: 20 ευρώ

Κατάθεση χρημάτων στην Τράπεζα Πειραιώς: 
αρ. λογ. 6201 - 040035 -131
IBAN GR6001712010006201040035131

16 10 2022

Περισσότερα


Επιστημονική ημερίδα και Τακτική Γενική Συνέλευση 2022

Επιστημονική ημερίδα και Τακτική Γενική Συνέλευση 2022

Θεσσαλονίκη  18/09/2021

Αρ. Πρωτ.  5/2022

Προς: μέλη και φίλους της Ε.Ε.Ν.Α.

Θέμα:  Επιστημονική ημερίδα και τακτική γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου εκπαίδευση των μελών και φίλων της, έχει προγραμματίσει την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, τη διεξαγωγή επιστημονικής ημερίδας με θέμα:

«Όι επιπτώσεις των διαταραχών της όρασης στην ανάπτυξη του παιδιού.

Διεπιστημονικές προτάσεις για την διαχείρισή τους.»

Περισσότερα


Ενημέρωση μελών και φίλων για YouTube

Ενημέρωση μελών και φίλων για YouTube

Θεσσαλονίκη  22/05/2022
Αρ. Πρωτ.:   03/2022

Προς: μέλη και φίλους της ΕΕΝΑ

Θέμα: Επιστημονικές ομιλίες στο YouTube

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου εκπαίδευση των μελών της, δημιούργησε κανάλι στο YouTube.

Στοχεύουμε στην δημιουργία ενός αρχείου με videos που θα είναι διαθέσιμα στα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. Το περιεχόμενο θα προέρχεται από τις επιστημονικές δράσεις που διοργανώνει ο σύλλογος.

Έχουν ήδη αναρτηθεί τα τρία πρώτα videos:

 • Η ομιλία της κυρίας Therese McDermott-Winter MHS,CCC-SLP,C/NDT, Pediatric Speech-Language Pathologist, Certified NDTA Speech Instructor, με τίτλο: "Postural Control, Alignment and Respiration: Integrating Body Systems for Improved Function and Participation".
 • Η ομιλία της κυρίας Ευτέρπης Δάλπα, παιδιάτρου, μετεκπαιδευθείσα στην Παιδιατρική Νευρολογία και Αναπτυξιολογία, με τίτλο: "Νευροαναπτυξιακές διαταραχές σχετιζόμενες με τη θέση της κεφαλής στα πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά".
 • Η ομιλία της κυρίας Ειρήνης Παπαντωνίου, ορθοπαιδικού χειρούργου, με τίτλο: "Ολιστική προσέγγιση στην πάρεση βραχιονίου πλέγματος στην βρεφική και παιδική ηλικία".

Περισσότερα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02-04-2022 - Συνάντηση με την κα Τζούφη Μερόπη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02-04-2022 - Συνάντηση με την κα Τζούφη Μερόπη

Η προσπάθεια ενημέρωσης του Δ.Σ. για τα προβλήματα που προκαλεί η παράγραφος 2 του άρθρου δέκατου έκτου του Νόμου 4737/2020 συνεχίζεται.

Αντιπροσωπεία της Ε.Ε.Ν.Α., στις 02 Απριλίου 2022, επισκέφτηκε την Βουλευτή του Σ.Υ.Ρ.Ι.Ζ.Α. στα Ιωάννινα  κα Τζούφη Μερόπη  προκειμένου να την ενημερώσει για το μείζoν θέμα.

Οι εκπρόσωποι της Ε.Ε.Ν.Α. συνομίλησαν για αρκετή ώρα με την κα Τζούφη παραδίδοντάς της υπόμνημα στο οποίο αναλύονται λεπτομερώς οι δυσμενείς συνέπειες του παραπάνω νόμου.

Η κα Τζούφη, προερχομένη και η ίδια από τον χώρο της υγείας, προθυμοποιήθηκε να μελετήσει το υπόμνημα και να προβεί στις ανάλογες ενέργειες.

Την Ε.Ε.Ν.Α. εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος  κ. Τσολάκης Νικόλαος, ο Ταμίας κ. Βασίλης Ασβεστάς και το μέλος του συλλόγου κα Καραγκούνη Κωνσταντίνα.

Περισσότερα


Διαδικτυακή ομιλία με την Therese McDermott-Winter

Διαδικτυακή ομιλία με την Therese McDermott-Winter

Θεσσαλονίκη  16/03/2021
Αρ. Πρωτ.:   06/2021

Προς: μέλη και φίλους της ΕΕΝΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου Εκπαίδευση των μελών και φίλων της, έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή  εκπαιδευτικής ομιλίας με θέμα:

"Postural Control, Alignment and Respiration: Integrating Body Systems for Improved Function"

υπό την καθοδήγηση της διεθνούς φήμης Instructor Therese McDermott-Winter MHS,CCC-SLP,C/NDT, Pediatric Speech-Language Pathologist, Certified NDTA Speech Instructor.

Περισσότερα


Ενημέρωση μελών για ομιλία Απριλίου

Ενημέρωση μελών για ομιλία Απριλίου

Θεσσαλονίκη  16/03/2021
Αρ. Πρωτ.:   06/2021

Προς: μέλη και φίλους της ΕΕΝΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ανακοινώνουμε την διενέργεια ομιλίας από την κυρία Ειρήνη Παπαντωνίου στη διαδικτυακή πλατφόρμα zoom. Η κυρία Παπαντωνίου είναι ορθοπαιδικός χειρούργος.

Η ομιλία της φέρει τον τίτλο:

""ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΣΗ ΒΡΑΧΙΟΝΙΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΦΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ"

και θα λάβει χώρα το

Σάββατο 03/04/2021 στις 10:00.

Περισσότερα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-02-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19-02-2021

Θεσσαλονίκη  19/02/2021

Αρ. Πρωτ.: 04/2021

Προς: μέλη της ΕΕΝΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το  ΔΣ της ΕΕΝΑ πληροφορηθήκαμε, πριν από δύο ημέρες από μέλη μας, μια ανάρτηση σε ιδιωτική ιστοσελίδα με τίτλο:

"BYE BYE ΒΟΒΑΤΗ – NDT!"

την οποία συνέταξε ο Σιαβέλης Παναγιώτης, ιδιοκτήτης θεραπευτηρίου.

Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο ο συντάκτης επιχειρεί με ανοίκειο, αντιδεοντολογικό και αντιεπιστημονικό τρόπο να δυσφημίσει τους χιλιάδες συναδέλφους θεραπευτές της πασίγνωστης θεραπευτικής μεθόδου Bobath - NDT. Η αναφορά ευθέως στην ΕΕΝΑ δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη και για λογαριασμό της ΕΕΝΑ ως φορέα και εξ ονόματος όλων των μελών - θεραπευτών που εκπροσωπεί. 

Στα πλαίσια αυτά θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι:

Περισσότερα


Ενημέρωση μελών για ομιλία Φεβρουαρίου

Ενημέρωση μελών για ομιλία Φεβρουαρίου

Θεσσαλονίκη  23/12/2020
Αρ. Πρωτ.:   20/2020

Προς: μέλη και φίλους της ΕΕΝΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας ανακοινώνουμε την διενέργεια ομιλίας από την κυρία Δάλπα Ευτέρπη στη διαδικτυακή πλατφόρμα zoom. Η κυρία Δάλπα είναι παιδίατρος μετεκπαιδευθείσα στην Παιδιατρική Νευρολογία και Αναπτυξιολογία.

Η ομιλία της φέρει τον τίτλο:

"Νευροαναπτυξιακές διαταραχές σχετιζόμενες με τη θέση της κεφαλής στα πρόωρα και τελειόμηνα νεογνά"

και θα λάβει χώρα το

Σάββατο 13/02/2021 στις 10:00.

Περισσότερα


Ενημέρωση μελών για ομιλία Ιανουαρίου

Ενημέρωση μελών για ομιλία Ιανουαρίου

Θεσσαλονίκη  23/12/2020
Αρ. Πρωτ.:   20/2020

Προς: μέλη και φίλους της ΕΕΝΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου εκπαίδευση των μελών και φίλων της, έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή ομιλιών με ποικίλη θεματολογία.

Ομιλητές θα είναι επιστήμονες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων σχετικές με την  ειδική αγωγή. Οι ομιλίες θα λάβουν χώρα μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας  (zoom).

Πρώτη ομιλήτρια είναι η κυρία Μαριέττα Παπαδοπούλου. Η κυρία Παπαδοπούλου είναι παιδίατρος εξειδικευμένη στην Παιδονευρολογία. Η  ομιλία της φέρει τον τίτλο:

“Αναγνώριση σοβαρών νευρολογικών συμπτωμάτων και σημείων κατά τη θεραπευτική αξιολόγηση”.

Για τεχνικούς λόγους, η διεξαγωγή της μετατίθεται για το Σάββατο 23/01/2021 στις 10:00. 

Περισσότερα


Δημιουργία κοινοτήτων στο Viber (μελών και φίλων).

Δημιουργία κοινοτήτων στο Viber (μελών και φίλων).

Θεσσαλονίκη, 14/12/2020
Αρ. Πρωτ.: 18/2020
Προς: μέλη και φίλους της ΕΕΝΑ

Αγαπητοί συνάδελφοι

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την δημιουργία κοινοτήτων στο Viber (μελών και φίλων).Σκοπός της δημιουργίας των κοινοτήτων είναι η καλύτερη και αμεσότερη ενημέρωση. Θα έχετε την δυνατότητα να βλέπετε το ιστορικό των  αναρτήσεων.

Για λόγους προστασίας της ιδιωτικότητάς σας, οι αριθμοί των τηλεφώνων σας θα είναι κρυφοί. Το επόμενο διάστημα θα λάβετε πρόσκληση για την ένταξη σας στην αντίστοιχη κοινότητα. Εσείς πρέπει, απλά, να κάνετε “click” πάνω στο εικονίδιο.

Όσοι συνάδελφοι δεν λάβουν πρόσκληση, μπορούν να αιτηθούν την ένταξή τους στέλνοντας μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Στο μήνυμα αναφέρετε ονοματεπώνυμο, ειδικότητα και αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Με εκτίμηση.

Το Δ.Σ. της ΕΕΝΑ

Περισσότερα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-11-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-11-2020

Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής

Θεραπευτές Ειδικής Αγωγής: Δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους επιστήμονες

Επιστημονικούς κλάδους δύο κατηγοριών δημιουργεί η κυβέρνηση με την απόφαση της να λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση λόγω κορωνοϊού μόνο δικηγόροι, μηχανικοί και οικονομολόγοι. Η εξαίρεση των θεραπευτών ειδικής αγωγής από το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης, παρά το γεγονός πως καταβάλλουν εισφορές κάθε μήνα στον e-EΦΚΑ συνιστά άνιση μεταχείριση, υποστηρίζει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής. 

Περισσότερα


Ανακοίνωση 23-10-2020

Ανακοίνωση 23-10-2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Τρίτη 20/10/2020 ψηφίστηκε νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας που ορίζει τα εξής:

‘’ Οι φυσιοθεραπευτικές πράξεις παιδιών ή εφήβων του άρθρου 45 του Ενιαίου Κανονισµού Παροχών Υγείας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που διενεργούνται για πρώτη φορά µετά από τη δηµοσίευση του παρόντος, εκτελούνται και αποζηµιώνονται µόνο σε συµβεβληµένο µε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πάροχο της υπηρεσίας. Τα παιδιά ή οι έφηβοι που είχαν ξεκινήσει φυσικοθεραπεία σε µη συµβεβληµένο µε τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πάροχο, πριν από τη δηµοσίευση του παρόντος, µπορούν να ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους σε αυτόν. Στην περίπτωση του προηγούµενου εδαφίου η προκαλούµενη δαπάνη αποζηµιώνεται απ’ ευθείας στους δικαιούχους.’’

Περισσότερα


Αρχαιρεσίες του Νέου ΔΣ της ΕΕΝΑ 2020

Αρχαιρεσίες του Νέου ΔΣ της ΕΕΝΑ 2020

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες  για  το νέο  διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ν.Α.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 έλαβε μέρος η διαδικασία των αρχαιρεσιών για το νέο  διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ν.Α.

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου διαμορφώθηκε ως εξής:

Περισσότερα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/10/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19/10/2020

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Διακόπτονται χιλιάδες
παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

Για ακόμα μια φορά χιλιάδες οικογένειες και θεραπευτές ειδικής αγωγής βρίσκονται ενώπιον μιας αιφνιδιαστικής κίνησης εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας. Με το πρόσφατο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε στην Βουλή το αρμόδιο υπουργείο ουσιαστικά στερεί από τους γονείς το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτή αφού ορίζει πως από εδώ και στο εξής μπορούν να υποβάλλονται σε θεραπείες από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ φυσικοθεραπευτές και μόνο. Με τον τρόπο αυτό χιλιάδες παιδιά αναγκάζονται να διακόψουν τα θεραπευτικά τους προγράμματα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις ακολουθούσαν για χρόνια. 

Περισσότερα


Οι θεραπευτές ειδικής αγωγής διαμαρτύρονται: Διακόπτονται χιλιάδες παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

Οι θεραπευτές ειδικής αγωγής διαμαρτύρονται: Διακόπτονται χιλιάδες παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

Μιλώντας στο News4health, ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Ειδικής Αγωγής, Νίκος Τσολάκης, εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του για το σχέδιο νόμου που ορίζει ότι από εδώ και στο εξής τα παιδιά που θέλουν να υποβληθούν σε φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής θα μπορούν να τις λάβουν μόνο από φυσικοθεραπευτές συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

Ειδικότερα, ο κ. Τσολάκης εξήγησε τους 2 λόγους για του οποίους αυτό το σχέδιο νόμου πρέπει να αποσυρθεί.

Πρώτον, διότι με τον τρόπο αυτό πάρα πολλά παιδιά αναγκάζονται να διακόψουν τα θεραπευτικά τους προγράμματα, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις ακολουθούσαν για χρόνια.

Περισσότερα


Εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση

Εκλογοαπολογιστική Τακτική Γενική Συνέλευση

Προς: μέλη και φίλους της Ε.Ε.Ν.Α.

Αγαπητοί Συνάδελφοι-ες

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Ν.Α. καλεί όλα τα μέλη του συλλόγου στην τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση στις 18 Οκτωβρίου 2020. Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Grand Hotel στην Θεσσαλονίκη.

Τα μέλη που έχουν δικαίωμα ψήφισης των πεπραγμένων της γενικής συνέλευσης θα πρέπει να είναι οικονομικά τακτοποιημένα.  Οικονομικά τακτοποιημένο θεωρείται το μέλος που έχει πληρώσει το τρέχον έτος μέχρι και την ημέρα της γενικής συνέλευσης. Για τα μέλη όπου εκκρεμούν οικονομικά περισσότερο από δύο έτη, αρκεί να πληρώνουν τη συνδρομή των δύο τελευταίων ετών.

Επίσης όσα από τα μέλη του συλλόγου, επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020  (βάση του άρθρου 13 του καταστατικού) με ηλεκτρονική αίτηση στην σελίδα του συλλόγου.

Περισσότερα


Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΕΝΑ με τον βουλευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ. Φραγγίδη Γεώργιο

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΕΝΑ με τον βουλευτή Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ κ. Φραγγίδη Γεώργιο

Το Σάββατο 11/07/2020 στα πλαίσια ενημέρωσης πολιτικών προσώπων για τα προβλήματα που δημιουργεί ο ΕΟΠΥΥ  και αφορούν στην ειδική  αγωγή, o αντιπρόεδρος της ΕΕΝΑ κ. Τσολάκης Νίκος και η γραμματέας κα. Τσαρίδου Κική επισκεφτήκανε τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ κ. Φραγγίδη Γεώργιο στο γραφείο του στο Κιλκίς . Τα μέλη του συμβουλίου ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Φραγγίδη για τις εξελίξεις στην ειδική αγωγή και τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών που χρήζουν θεραπειών. Ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεσμεύτηκε να θέσει σχετικό ερώτημα στη βουλή.

Περισσότερα


Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΕΝΑ με τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γεωργαντά Γεώργιο

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΕΝΑ με τον υφυπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γεωργαντά Γεώργιο

Το Σάββατο 11/07/2020 στα πλαίσια ενημέρωσης πολιτικών προσώπων για τα προβλήματα που δημιουργεί ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν στην ειδική  αγωγή, o αντιπρόεδρος  της ΕΕΝΑ κ. Τσολάκης Νίκος και η γραμματέας κα. Τσαρίδου Κική  επισκεφθήκανε τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γεώργιο Γεωργαντά. Τα μέλη του συμβουλίου ενημέρωσαν αναλυτικά τον υφυπουργό για τις εξελίξεις στην ειδική αγωγή και τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών που χρήζουν θεραπειών. Ο υφυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκφράστηκε η αμοιβαία επιθυμία για εκ νέου συνάντηση.

Περισσότερα


Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής

Άμεσα μέτρα στήριξης ζητούν οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής

Παρασκευή  30/04/2020

Τη στήριξη του ευαίσθητου κλάδου της Ειδικής Αγωγής ζητούν από την κυβέρνηση οι ιδιώτες θεραπευτές. Με αφορμή τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης της πανδημίας οι θεραπευτές επισημαίνουν πως ο κλάδος έχει δεχθεί σημαντικό πλήγμα και αρκετοί επιστήμονες αντιμετωπίζουν άμεσο κίνδυνο επαγγελματικής επιβίωσης.

Περισσότερα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΔΒ3Ε345/οικ8736/17-03-2020)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΔΒ3Ε345/οικ8736/17-03-2020)

Αθήνα, 18/03/2020

ΠΡΟΣ: 

 • Πρόεδρο    ΕΟΠΥΥ, κύριο Β.Πλαγιανάκο
 • Προϊστάμενο Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού ΕΟΠΥΥ, κύριο Θ. Ρηγάτο
 • Υπουργό  Υγείας, κύριο Β. Κικίλια

Με έκπληξη, απογοήτευση αλλά και εύλογη αγανάκτηση λάβαμε γνώση της εν θέματι ανακοίνωσης της Γενικής Διεύθυνσης Οργάνωσης και Σχεδιασμού Αγοράς Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ που φέρει την υπογραφή του πρώτου εξ ημών Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, δια της οποίας, εν μέσω πρωτόγνωρης κρίσης στην κοινωνία γενικότερα, αλλά και στον τομέα της υγείας ειδικότερα, επιχειρείται η εκμετάλλευση της κατάστασης για την δημιουργία άμεσης οικονομικής σχέσης των θεραπευτών με τον ΕΟΠΥΥ, καλώντας τους πρώτους να προβούν σε ενέργειες για την αποζημίωσή τους απ’ευθείας από τον Οργανισμό.

Περισσότερα


Ειδική Αγωγή Έκκληση για να κλείσουν άμεσα τα θεραπευτήρια λόγω κορωνοϊού

Ειδική Αγωγή Έκκληση για να κλείσουν άμεσα τα θεραπευτήρια λόγω κορωνοϊού

Αγωνιώδη έκκληση στο κράτος για την άμεση αναστολή λειτουργίας των θεραπευτηρίων τους απευθύνουν οι επαγγελματίες της Ειδικής Αγωγής λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Μέχρι σήμερα καμία απόφαση της κυβέρνησης δεν έχει συμπεριλάβει τον κλάδο των ιδιωτικών θεραπευτηρίων ειδικής αγωγής, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης της ασθένειας. Ήδη πάντως, η πλειοψηφία των θεραπευτών με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε χιλιάδες οικογένειες ανέστειλαν με δική τους πρωτοβουλία τη λειτουργία των γραφείων τους. 

Περισσότερα


 Ενημέρωση μελών ΠΣΕ για την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ στις 17/3/2020

Ενημέρωση μελών ΠΣΕ για την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ στις 17/3/2020

Τρ, 17 Μαρ 2020

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σχετικά με την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ (17/3/2020, Αρ. ΔΒ3Ε345/οικ.8736), που καλεί τους «ανύπαρκτους» πιστοποιημένους στον ΕΟΠΥΥ θεραπευτές, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά παραστατικά, ώστε να πληρωθούν άμεσα αντί των δικαιούχων ασφαλισμένων, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Περισσότερα


Ενημέρωση γονέων 24-02-2020

Ενημέρωση γονέων 24-02-2020

Θεσσαλονίκη 24-02-2020

Θέμα: θεραπείες ειδικής αγωγής

Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής, τα τελευταία οκτώ χρόνια βιώνει μια άνευ προηγουμένου σκληρή και απάνθρωπη πολιτική από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όσον αφορά τις θεραπείες Ειδικής Αγωγής.

Τις τελευταίες μέρες λαμβάνουμε ενημέρωση από συναδέλφους για προτροπή των γονέων σε συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές από τους υπαλλήλους των καταστημάτων του ΕΟΠΠΥ.

Περισσότερα


Επιστολή προς τους γονείς 15-01-2020

Επιστολή προς τους γονείς 15-01-2020

Θεσσαλονίκη 15-01-2020

Αρ. Πρωτ.: 02/2020
Προς: μέλη και φίλους ΕΕΝΑ

Θέμα: θεραπείες ειδικής αγωγής

Ο χώρος της Ειδικής Αγωγής, τα τελευταία οκτώ χρόνια βιώνει μια άνευ προηγουμένου σκληρή και απάνθρωπη πολιτική από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, όσον αφορά τις θεραπείες Ειδικής Αγωγής.

Περισσότερα


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τα τελευταία χρόνια ο κλάδος μας δέχεται μια πρωτοφανούς μεγέθους επίθεση από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Μοναδικός τους στόχος ήταν και είναι η περικοπή της δαπάνης για την Ειδική Αγωγή. Ξεκίνησαν με τις συμβάσεις. Συνέχισαν με τα voucher και τώρα φαίνεται να επιστρέφουν ολοταχώς προς τις συμβάσεις ξανά. Βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά στο ίδιο έργο θεατές. Όμως, όλα αυτά τα χρόνια ο κλάδος μας έχει συγκροτήσει ένα αρραγές μέτωπο με αποτέλεσμα κάθε απόπειρα εφαρμογής μέτρων που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στον αφανισμό του κλάδου μας να πέφτουν στο κενό.

Περισσότερα


Συγχαρητήρια Επιστολή

Συγχαρητήρια Επιστολή

Θεσσαλονίκη 07-12-2019

Αρ. Πρωτ.: 22/2019
Προς: μέλη και φίλους ΕΕΝΑ

Θέμα: Συγχαρητήρια Επιστολή

Στις πρόσφατες εκλογές  που διεξήχθησαν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Εργοθεραπευτών (Π.Σ.Ε.), εξελέγει στο κεντρικό διοικητικό συμβούλιο το μέλος της Ε.Ε.Ν.Α., ο κ. Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνος.

 Η ΕΕΝΑ συγχαίρει τον κ. Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνο  για την εκλογή του και του εύχεται καλή θητεία.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος                                                                            Η  Γραμματέας

Ασβεστάς Βασίλης                                                                Τσαρίδου Κυριακή

Περισσότερα


Έκτακτη Γενική Συνέλευση (Αρ. πρωτ.:17/19)

Έκτακτη Γενική Συνέλευση (Αρ. πρωτ.:17/19)

Θεσσαλονίκη 01/12/2019

Αρ. πρωτ.:17/19
Θέμα: Έκτακτη Γενική Συνέλευση
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το δελτίο τύπου στις 20/11 σας ενημερώσαμε για την απόφαση του ΕΟΠΠΥ να οδηγήσει τους παιδιατρικούς φυσικοθεραπευτές στη σύναψη σύμβασης.

Περισσότερα


Έκτακτη Γενική Συνέλευση 15-12-2019

Έκτακτη Γενική Συνέλευση 15-12-2019

Προς: μέλη και φίλους της Ε.Ε.Ν.Α.

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 11:00 το πρωί  θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση.

 Πρόγραμμα συνέλευσης:

Έναρξη έκτακτης γενικής συνέλευσης

Εκλογή  προεδρείου Γ.Σ. και ανάγνωση θεμάτων Γ.Σ.

Έναρξη συζήτησης του θέματος  ημερήσιας διάταξης:

 1. Συμβασιοποίηση  των φυσικοθεραπευτών ειδικής αγωγής,
 2. Ερωτήσεις – τοποθετήσεις – προτάσεις
 3. Ανάγνωση ψηφίσματος
 4. Έγκριση ή μη του ψηφίσματος

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του ξενοδοχείου Imperial, Αντιγονιδών 13 στη Θεσσαλονίκη

Ο Πρόεδρος                                                                            Η  Γραμματέας

Ασβεστάς Βασίλης                                                                Τσαρίδου Κυριακή

Περισσότερα


Ενημέρωση μελών για ΕΟΠΠΥ 20 Νοεμβρίου 2019

Ενημέρωση μελών για ΕΟΠΠΥ 20 Νοεμβρίου 2019

Θεσσαλονίκη 20/11/2019

Αρ. Πρωτ. : 14/2019

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Τις τελευταίες ημέρες αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγγραφο που υπογραφούν ο κύριος Πλαγιανάκος (πρόεδρος ΔΣ ΕΟΠΠΥ), και η κυρία Σαμίου (γραμματέας ΔΣ ΕΟΠΠΥ).

Σύμφωνα με αυτό, οι δικαιούχοι φυσικοθεραπείας (στα πλαίσια της ειδικής αγωγής) που θα λάβουν παραπεμπτικό από τη 01/01/2020 θα πρέπει να απευθυνθούν αποκλειστικά σε συμβεβλημένους φυσικοθεραπευτές.

Τα παραπεμπτικά που θα φέρουν ημερομηνία έκδοσης μέχρι τις 31/12/2019 θα εκτελεστούν με την μέχρι σήμερα ισχύουσα διαδικασία (κατάθεση απόδειξης λιανικής συναλλαγής από τον δικαιούχο).

Ο ΕΟΠΠΥ και το Υπουργείο Υγείας προχωρούν στην ‘’συμβασιοποίηση’’ ΜΟΝΟ των φυσικοθεραπευτών ειδικής αγωγής, διαχωρίζοντάς τους από τις άλλες θεραπευτικές ειδικότητες με τις οποίες συζητούν από μηδενική βάση.

Είναι γνώστες οι καταστροφικές συνέπειες της σύναψης σύμβασης με τον ΕΟΠΠΥ (claw back – rebate). Συνέπειες που επηρεάζουν τόσο την ποιότητα της θεραπείας, όσο και την επιβίωση των επαγγελματιών θεραπευτών.

Το συμβούλιο της ΕΕΝΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει για αυτές, καθώς και για τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΣΒΕΣΤΑΣ                                                                                        ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΣΑΡΙΔΟΥ

Περισσότερα


Δελτίο τύπου 3 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο τύπου 3 Νοεμβρίου 2019

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου εκπαίδευση των μελών της, οργάνωσε τη διεξαγωγή τριήμερου σεμιναρίου με θέμα: "Soft splinting and bracing + presplinting theoratical and practical sessions. (How and when to use soft materials for (lower-and upper limb) in bracing and in therapy." υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης Instructor Eddy Mellaerts, PT, OT, NDT tutor.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε 1 & 2 Νοεμβρίου 2019, στη Θεσσαλονίκη στους φιλόξενους χώρους της ΣΥΖΩΗ.

Το συμβούλιο της Ε.Ε.Ν.Α. ευχαριστεί τους συναδέλφους φυσικοθεραπεύτες και εργοθεραπευτές από όλη την Ελλάδα, που παρακολούθησαν το σεμινάριο, το διοικητικό συμβούλιο της ΣΥΖΩΗ, την κα Nομικού Ελένη, τον κ. Μιχάλη Βίτσιο – BTL Ελλάς, καθώς και τους οικονομικούς υποστηρικτές, Rehab care, Rehabline.

Tο Δ.Σ.

Περισσότερα


Συνάντηση Συντοντιστικού με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Συνάντηση Συντοντιστικού με τον Υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα έχουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής το απόγευμα της  Παρασκευής  1/11/2019 στο Υπουργείο Υγείας.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι του κλάδου θα θέσουν στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ειδική Αγωγή και κυρίως τα ζητήματα του μειωμένου προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, του τρόπου αποζημίωσης των ασφαλισμένων αλλά και των προβλημάτων που έφερε ο τελευταίος ΕΚΠΥ.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ. Κοντοζαμάνη θα ενημερωθείτε άμεσα με Δελτίο Τύπου. 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Περισσότερα


Τακτική Γενική Συνέλευση 2019

Τακτική Γενική Συνέλευση 2019

Θεσσαλονίκη  15/07/2019

Αρ. Πρωτ.  11/2019

Προς: μέλη και φίλους της Ε.Ε.Ν.Α.

Θέμα: Γενική Τακτική Συνέλευση

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Το Σάββατο 2  Νοεμβρίου, στις 17:00 το απόγευμα  θα ακολουθήσει η τακτική γενική απολογιστική συνέλευση του συλλόγου. Χώρος Διεξαγωγής  της Γενικής Συνέλευσης θα είναι στις εγκαταστάσεις της ΣΥΖΩΗ, στην Καλαμαριά, στη Θεσσαλονίκη, Ροδοπόλεως 5.

Πρόγραμμα συνέλευσης:

                       Έναρξη απολογιστικής γενικής συνέλευσης

                       Εκλογή  προεδρείου Γ.Σ. και ανάγνωση θεμάτων Γ.Σ.

                       Έναρξη συζήτησης των εξής θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

                 1)  Διοικητικός απολογισμός και προγραμματισμός 

                 2)  Οικονομικός  απολογισμός και προϋπολογισμός

                 3)   Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

                 4)   Ερωτήσεις – τοποθετήσεις – προτάσεις

                 5)   Απαντήσεις και έγκριση ή μη πεπραγμένων απερχόμενου Δ.Σ.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η Γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στα γραφεία του Π.Σ.Φ. στη Θεσσαλονίκη Δελφών 101.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερώνεστε από τη σελίδα του συλλόγου ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email της ΕΕΝΑ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Πρόεδρος                                                                            Η  Γραμματέας

Ασβεστάς Βασίλης                                                                Τσαρίδου Κυριακή

Περισσότερα


Mellaerts Eddy

Mellaerts Eddy

Ο Eddy Mellaerts είναι Senior Bobath Tutor με Bachelor στην εργοθεραπεία και Master στην φυσικοθεραπεία (παιδιατρική).

 Συνεργάζεται με τα πανεπιστήμια Ghent και Geel και δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη ορθοτικών συσκευών.

Έχει γράψει δύο βιβλία και συμμετέχει σε δεκαοκτώ εκδόσεις.

P.O.S. SYSTEM ( PRESPLINTING )
( Posture optimizing system )

Το σύστημα P.O.S. presplinting ( σύστημα βελτιστοποίησης της στάσης ) είναι μία θεωρία που καθιερώνει την ανάγκη για ορθοτικές συσκευές σε ασθενείς με διαφορετικές παθολογίες.
Μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε άκρο και άρθρωση σε όλες τις θέσεις ( καθιστή, ύπτια, πρηνή, όρθια ).
Βοηθά τον θεραπευτή να διορθώσει και να επανατοποθετήσει ένα επηρεασμένο άκρο , ώστε κατά την θεραπεία να μπορεί να εργαστεί με ένα πιο στοχευμένο και αναλυτικό τρόπο.
Με το σύστημα P.O.S. presplinting γίνεται ευκολότερο να εκτιμήσει κανείς την ανάγκη και την αποτελεσματικότητα μίας ορθοτικής συσκευής, που προσαρμόζεται εύκολα κατά την ανάπτυξη.

P.O.S. BRACES AND GARMENTS
( Soft bracing )

Οι μαλακοί νάρθηκες είναι μία εναλλακτική στην κλασική μεθοδολογία.
Παράγονται από μαλακά υλικά και δύναται να συνδυαστούν με ενισχυτικά μέσα. Διεγείρουν τη διορθωμένη κίνηση , την ιδιοδεκτική είσοδο και εμβιομηχανική ευθυγράμμιση.
Σχεδιάζονται ειδικά με βάση τις ανάγκες του νευρολογικού ασθενή, και τις απαιτήσεις του θεραπευτή και των γονέων.
Τα ‘’soft garments’’ ή ‘’P.O.S. garments’’ σχεδιάζονται ως κυκλικά συμπιεστικά υφάσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικά μέρη του σώματος. Παρουσιάζονται κλίμακες κατάταξης και μέθοδοι παρατήρησης για την έναρξη εργασίας με τους μαλακούς νάρθηκες.
Κατά το διήμερο σεμινάριο θα αναπτυχθεί η θεωρία των μαλακών ναρθήκων, και θα επακολουθήσει πρακτική εξάσκηση.
Το σεμινάριο θα εστιάσει στην εγκεφαλική παράλυση και θα υπάρξει επίδειξη σε παιδιά.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν υλικά ( presplinting set ) για την πρακτική τους εξάσκηση και την εφαρμογή στη θεραπεία.

pdf100View pdf

Περισσότερα


Απάντηση ΕΟΠΥΥ - 20-6-2019

Απάντηση ΕΟΠΥΥ - 20-6-2019

Σε απάντηση καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για στάση πληρωμών στα ατομικά αιτήματα ειδικής αγωγής ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. απαντά τα εξής:

Περισσότερα


 Δελτίο τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής 19/06/2019

Δελτίο τύπου του Πανελληνίου Συντονιστικού Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής 19/06/2019

Θεσσαλονίκη 19/06/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδική Αγωγή: 4,5 χρόνια χάος με στόχο το οριζόντιο κούρεμα της δαπάνης
Η αγωνία της απερχόμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ για την περικοπή του προϋπολογισμού βύθισε στο χάος και την αβεβαιότητα τον ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής.
Από το 2015 μέχρι σήμερα γονείς, παιδιά και θεραπευτές εξακολουθούν να γίνονται μάρτυρες στο θέατρο του παραλόγου με μια σειρά από νόμους, εγκυκλίους και παραρτήματα και τους ιθύνοντες να δρουν με μοναδικό γνώμονα το οριζόντιο «κούρεμα» της δαπάνης κατά 40%.

Περισσότερα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08/05/2019

Θεσσαλονίκη 08/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 06/05/2019 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΕΝΑ με θέμα την πιστοποίηση θεραπευτών και θεραπευτικών χώρων ειδικής αγωγής που απαιτεί ο ΕΟΠΥΥ.

Αποφασίσαμε:

να προτείνουμε στα μέλη μας να μην προβούν στην παραπάνω πιστοποίηση.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΕΝΑ

Περισσότερα


Eιδική Αγωγή: Στο ίδιο έργο θεατές γονείς και θεραπευτική κοινότητα

Eιδική Αγωγή: Στο ίδιο έργο θεατές γονείς και θεραπευτική κοινότητα

Στον «αέρα» βρίσκονται χιλιάδες θεραπείες Ειδικής Αγωγής εξαιτίας των αλλεπάληλων αλλαγών που επιφέρει ο ΕΟΠΥΥ και το Υπουργείο Υγείας με γνώμονα την περικοπή του προϋπολογισμού με κάθε δυνατό τρόπο, καταγγἐλουν οι θεραπευτές. 

Το μόνο που έχουν καταφέρει οι αρμόδιοι με τις μεθοδεύσεις που απεργάζονται είναι να βυθίσουν τον ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής στο απόλυτο χάος. Οι ασφαλισμένοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, οι θεραπευτές καλούνται να επιτελέσουν το επιστημονικό τους έργο σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας και όλοι μαζί παραμένουν θεατές στο θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές τους αρμοδίους να επιχειρούν να παρουσιάσουν πως τα πάντα είναι καλώς καμωμένα. 

Περισσότερα


Καλές Γιορτές

Καλές Γιορτές

Το ΔΣ της ΕΕΝΑ σας εύχεται

Καλό Πάσχαlogo

Περισσότερα


Ενημέρωση μελών για clinician's view

Ενημέρωση μελών για clinician's view

Θεσσαλονίκη 26/04/2019

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου εκπαίδευση των μελών της, εξασφάλισε για τα μέλη της έκπτωση για τα διαδικτυακά μαθήματα που προσφέρει ο ιστότοπος “clinician’s view”.

https://www.clinicians-view.com/Home.aspx

Στόχος του “clinician’s view” είναι να διατηρήσει την κλινική γνώση, να παρέχει σεμινάρια για εκπαίδευση εξ’ αποστάσεως, κατά παραγγελία on line μαθήματα, και κλινικά “CEU” άρθρα σε θεραπευτές ανά τη χώρα, και να αναπτύξει κλινικό υλικό που βοηθά τον θεραπευτή στην αποτελεσματική αποκατάσταση των ασθενών του.

Υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες από 640 ώρες μαθημάτων από εκπαιδευτές όπως η  Mary B. Quinton, η Christine A. Nelson, η Merry M. Meek, η Raquel M. Benabib. Στον σύνδεσμο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τους τίτλους των μαθημάτων, τους ομιλητές, το περιεχόμενό τους, και μια σύντομη προεπισκόπηση.

Περισσότερα


Ειδική Αγωγή: Συνέχεια στον εμπαιγμό γονέων, παιδιών και θεραπευτών

Ειδική Αγωγή: Συνέχεια στον εμπαιγμό γονέων, παιδιών και θεραπευτών

Σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας με ευθύνη του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να βρίσκεται ο κλάδος της Ειδικής Αγωγής, όπως καταγγέλλουν οι θεραπευτές. 

Όπως επισημαίνει το Πανελλήνιο Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής, η «θύελλα» αντιδράσεων που έχει προκαλέσει η αυθαίρετη και οριζόντια περικοπή της δαπάνης οδηγεί τους ιθύνοντες σε επιθέσεις «λάσπης» κατά της θεραπευτικής κοινότητας  και σε δημόσιες δηλώσεις με μοναδικό γνώμονα την παραπλάνηση της κοινής γνώμης για την άνευ προηγουμένου μείωση στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Περισσότερα


Ανοικτή επιστολή 18/02/2019

Ανοικτή επιστολή 18/02/2019

Αθήνα 18/02/2019
Πανελλήνιο Συντονιστικό
Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε εσάς επιδιώκοντας να σας ενημερώσουμε για τα πραγματικά δεδομένα που επικρατούν στον χώρο της Ειδικής Αγωγής (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία κ.ά.) και τις αλλαγές που επιχειρούνται από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.). Όπως είναι ευθέως αντιληπτό, ο τομέας αυτός αποτελεί μια πολύ ευαίσθητη περιοχή της κοινωνίας μας και της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς αφορά σε παιδιά και οικογένειες που αντιμετωπίζουν πρόσκαιρες αναπτυξιακές δυσκολίες, δυσκολίες μάθησης, ή/και μόνιμες αναπηρίες, συγγενείς ή επίκτητες κατά την παιδική και εφηβική ηλικία.

Περισσότερα


Περικοπή 40% στον προϋπολογισμό για την Ειδική Αγωγή!

Περικοπή 40% στον προϋπολογισμό για την Ειδική Αγωγή!

1 Φεβρουαρίου 2019

Αυθαίρετη και οριζόντια μείωση της δαπάνης για τα παιδιά που χρήζουν ειδικών θεραπειών θεσμοθετεί και επιχειρεί να πραγματοποιήσει με κάθε δυνατό τρόπο ο ΕΟΠΥΥ.

 Οι θεραπευτές καταγγέλλουν τη διοίκηση του οργανισμού που με αλλεπάλληλες αλλαγές στον EKΠΥ και χωρίς καμία ενημέρωση προς τους γονείς βυθίζει στο χάος και την αβεβαιότητα τον ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής. Από την άλλη πλευρά, επιχειρεί να επιβάλει την αμοιβή των ιδιωτών θεραπευτών με voucher‐κουπόνι και με όρους άκρως επαχθείς. Ωστόσο, το τέχνασμα αυτό προσκρούει στο αρραγές μέτωπο του κλάδου, ο οποίος έχει ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Περισσότερα


Ανακοίνωση 14/01/2019

Ανακοίνωση 14/01/2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Θεσσαλονίκη  14/01/2019       

Αρ. Πρωτ.:3/2019

Προς: Μέλη της Ε.Ε.Ν.Α. και συναδέλφους N.D.T. θεραπευτές

Θέμα: Αποστολή εγγράφων – Οικονομική τακτοποίηση

Περισσότερα


Ημερίδα με θέμα:

Ημερίδα με θέμα: "Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 679/2016 (ΕΕ), στα πλαίσια της Παιδιατρικής Αποκατάστασης”

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ σας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα:

"Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα 679/2016 (ΕΕ), στα πλαίσια της Παιδιατρικής Αποκατάστασης”

Περισσότερα


ΣτΕ: Αναβολή εκδίκασης προσφυγών κατά των voucher

ΣτΕ: Αναβολή εκδίκασης προσφυγών κατά των voucher

Αναβλήθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η εκδίκαση των προσφυγών που είχαν καταθέσει οι θεραπευτές Ειδικής Αγωγής κατά της επιβολής των voucher.

Μετά από αυτή την εξέλιξη αναβάλλεται και η προγραμματισμένη για τις 15/1 παράσταση διαμαρτυρίας των θεραπευτών έξω από το ΣτΕ.

Το μέτωπο του κλάδου μας παραμένει αρραγές και βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στο πλευρό γονέων και παιδιών και καλούμε το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το χάος που έχουν προκαλέσει στην Ειδική Αγωγή.

Περισσότερα


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 15/1/19 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΣτΕ)

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 15/1/19 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΣτΕ)

Το Συντονιστικό Θεραπευτών Ειδικής Αγωγής καλεί τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49, Αθήνα), την Τρίτη 15/01/2019 και ώρα 9:00 π.μ., όπου θα εκδικαστούν οι προσφυγές μας κατά των voucher του ΕΟΠΥΥ.

Περισσότερα


Χάος στην Ειδική Αγωγή με σφραγίδα ΕΟΠΥΥ

Χάος στην Ειδική Αγωγή με σφραγίδα ΕΟΠΥΥ

Σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας έχει βυθίσει τον ευαίσθητο κλάδο της Ειδικής Αγωγής ο ΕΟΠΥΥ, όπως καταγγέλλουν οι θεραπευτές.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας δημιουργούν ένα χάος με μία σειρά από νόμους, εγκυκλίους και παραρτήματα που δημοσίευσαν από τον Ιούνιο 2018 μέχρι σήμερα.

Περισσότερα


Αποδελτίωση

Αποδελτίωση

ΔΤ Συντονιστικού – 6/11/2018

Αποδελτίωση για τις ημέρες

Τρίτη 6, Τετάρτη 7, Πέμπτη 8 και Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Περισσότερα


Ειδική Αγωγή: «ΟΧΙ» σε περικοπές και voucher από τους γονείς

Ειδική Αγωγή: «ΟΧΙ» σε περικοπές και voucher από τους γονείς

Κλειστό και μειωμένο προϋπολογισμό για την Ειδική Αγωγή φέρνουν οι ρυθμίσεις που προωθεί ο ΕΟΠΠΥ και το Υπουργείο Υγείας, όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου της η Ομάδα Γονέων με παιδιά που χρήζουν Ειδικής Αγωγής «Παρέμβαση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το κονδύλι για την ειδική αγωγή θα πρέπει να διαμορφώνεται αποκλειστικά με βάση τις πραγματικές θεραπευτικές ανάγκες των παιδιών και όχι από τυχόν δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης.

Περισσότερα


Δελτίο Τύπου 22 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τύπου 22 Οκτωβρίου 2018

Ημερίδα: "Οπτική επεξεργασία και Κινητικές Διαταραχές"

Την Κυριακή 21  Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεξελικτικής Αγωγής  με θέμα: << Οπτική επεξεργασία και Κινητικές Διαταραχές >>

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΕΔΕΑ, παρουσία συναδέλφων (γιατρών, φυσικοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, λογοθεραπευτών) από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Περισσότερα


Δελτίο Τύπου 21 Οκτωβρίου 2018

Δελτίο Τύπου 21 Οκτωβρίου 2018

Η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής, στα πλαίσια της προσπάθειας για Δια Βίου εκπαίδευση των μελών της, οργάνωσε τη διεξαγωγή τριήμερου σεμιναρίου με θέμα: "INTEGRATING THE VISUAL SYSTEM TO THE INTERVENTION OF PHYSIOTHERAPY" υπό την καθοδήγηση του διεθνούς φήμης NDT Instructor  Genaro Ortiz.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε 18,19,20 Οκτώβριου 2018, στη Θεσσαλονίκη στους φιλόξενους χώρους της ΣΥΖΩΗ.

Περισσότερα


Στον «αέρα» χιλιάδες θεραπευτικά προγράμματα Ειδικής Αγωγής

Στον «αέρα» χιλιάδες θεραπευτικά προγράμματα Ειδικής Αγωγής

Οριζόντιο «κούρεμα» της δαπάνης του ΕΟΠYΥ για τα παιδιά που χρήζουν ειδικών θεραπειών φέρνουν οι αλλαγές που νομοθέτησε αιφνιδιαστικά το Υπουργείο Υγείας και αναμένεται να ισχύσουν από το Φθινόπωρο. Για πρώτη φορά ο προϋπολογισμός για την Ειδική Αγωγή είναι κλειστός και μειώνεται αυθαίρετα κατά 30% χωρίς να έχει προηγηθεί επιδημιολογική μελέτη για τις ανάγκες του πληθυσμού!

Περισσότερα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι, εφεξής, οι εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των συλλόγων/σωματείων που τα δύο τελευταία χρόνια συνεδριάζουν για να καθορίζουν τις κινήσεις των θεσμικών μας οργάνων αποφασίσαμε, για λόγους αμιγώς λειτουργικούς, να υπογράφουμε με τον τίτλο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ.

Περισσότερα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αθήνα, 13 Ιουλίου 2018

Με την παρούσα οι κάτωθι Σύλλογοι και Σωματεία θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι οι αποφάσεις μας λαμβάνονται από τα καταστατικά μας όργανα και κυρίως από τις Γενικές μας Συνελεύσεις. Είμαστε, δε, σε συνεχή επικοινωνία ώστε να εξασφαλίσουμε μία όσο το δυνατό κοινή στάση όλων, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επαγγελματικός μας κλάδος.

Περισσότερα


Δελτίο Τύπου 09 Ιουλίου 2018

Δελτίο Τύπου 09 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 09 Ιουλίου 2018

Με την πρόσφατη ψήφιση του νόμου 4549/2018 άρθρο 27 (ΦΕΚ 105Α/14.6.2018) και την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 2284Β/15.6.2018), το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ επιχειρούν για άλλη μία φορά να επιβάλουν στους επιστήμονες που παρέχουν Ειδικές Θεραπείες (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κλπ) μια έμμεση σύμβαση με επαχθείς όρους, η οποία έχει έναν και μοναδικό στόχο: την οριζόντια μείωση της δαπάνης για τα παιδιά και τους εφήβους που χρήζουν ειδικών θεραπειών.

Περισσότερα


Δελτίο Τύπου 30-6-2018

Δελτίο Τύπου 30-6-2018

Δελτίο τύπου

Στις 30.06.18 αντιπροσωπεία της ΕΕΝΑ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της, κ. Ασβεστά Βασίλη και το μέλος Καραγκούνη Κωνσταντίνα, συναντήθηκε με την υφυπουργό Παιδείας κ. Μερόπη Τζούφη στο πολιτικό της γραφείο στα Ιωάννινα.

Περισσότερα


Οι ιδιώτες αντιδρούν στο Εθνικό Σχέδιο

Οι ιδιώτες αντιδρούν στο Εθνικό Σχέδιο

Πηγή: Εφημερίδα των συντακτών | 15.05.2018, 17:26 | Συντάκτης: Ντάνι Βέργου | Photo: Dreamstime

Το «Εθνικό σχέδιο για τη θεραπεία παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες», που ανακοίνωσε πριν από μία εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και που εν ολίγοις οριοθετεί τον ιδιωτικό τομέα μέχρι το ξαναχτίσιμο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε κάθε γειτονιά, ξεσήκωσε αντιδράσεις. Αντιδράσεις που μπήκαν και στο χαρτί με επίσημη ανακοίνωση που συνυπογράφουν πέντε σύλλογοι και σωματεία λογοπεδικών-λογοθεραπευτών-ειδικών παιδαγωγών της χώρας, η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής αλλά και οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κέντρων.

Περισσότερα


Κοινή ανακοίνωση προς τα μέλη, 22-06-2018

Κοινή ανακοίνωση προς τα μέλη, 22-06-2018

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Δ.Σ. των κάτωθι υπογεγραμμένων φορέων Ειδικών Θεραπευτών της Ειδικής Αγωγής.

Περισσότερα


Η νέα διαδικασία για γυαλιά και ειδική αγωγή με αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ

Η νέα διαδικασία για γυαλιά και ειδική αγωγή με αποζημίωση από τον ΕΟΠΥΥ

Από 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών - γυαλιών οράσεως και υπηρεσιών ειδικής αγωγής στους δικαιούχους του ΕΟΠΥΥ

Περισσότερα


Ανακοίνωση Φορέων Ειδικής Αγωγής για το Πολυνομοσχέδιο, 13-6-2018

Ανακοίνωση Φορέων Ειδικής Αγωγής για το Πολυνομοσχέδιο, 13-6-2018

Ενόψει του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Διατάξεις για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων – Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019- 2022», επισημαίνονται τα ακόλουθα.

Περισσότερα


Προκλητή ζήτηση ειδικών θεραπειών

Προκλητή ζήτηση ειδικών θεραπειών

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες,

Είμαι γονέας παιδιού με αναπηρία και με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει από το Δεκέμβριο 2016, αναφορικά με τις αλλαγές στο πεδίο των ειδικών θεραπειών, σε συνδυασμό με τις δηλώσεις των αρμόδιων θεσμικών φορέων, επιβάλλεται να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις.

Στις 7 Μαΐου 2018, διοργανώθηκε ημερίδα, (η οποία δεν είχε τα βασικά χαρακτηριστικά ημερίδας καθώς οι ερωτήσεις που τέθηκαν από το ακροατήριο δεν απαντήθηκαν μία προς μία) όπου παρουσιάστηκε το περιβόητο και πολυαναμενόμενο πόρισμα της Επιστημονικής  Επιτροπής για θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Περισσότερα


Φωτογραφικό υλικό από την Ημερίδα του Υπ Υγείας 7-5-2018

Φωτογραφικό υλικό από την Ημερίδα του Υπ Υγείας 7-5-2018

Ημερίδα του Υπουργείου Υγείας που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στις 7/5/2018 για το πόρισμα της επιστημονικής επιτροπής για το θέμα της ειδικής αγωγής

Περισσότερα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-05-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14-05-2018

Εμείς, οι σύλλογοι και  τα σωματεία Επαγγελματιών-Επιστημόνων και νομικών προσώπων που παρέχουμε Ειδικές Θεραπείες σε παιδιά, εφήβους καθώς και στους γονείς τους, ύστερα από την παρουσία μας στην Ημερίδα του Υπουργείου Υγείας που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στις 7/5/2018 :

Περισσότερα


ΒΑΣΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΗΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2017

ΒΑΣΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΗΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΗΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΒΑΣΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΝΕΥΡΟΕΞΕΛΗΚΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2017

Η γραμματέας του, κα. Τσαρίδου Κυριακή παρευρέθηκε εκ μέρους της Ε.Ε.Ν.Α. στη λήξη του βασικού σεμιναρίου όπου τελούσε υπό την αιγίδα της της Ε.Ε.Ν.Α. και που στέφθηκε με επιτυχία, στη Θεσσαλονίκη.

Την επιστημονική ευθύνη έφεραν οι εκπαιδευτές:

Περισσότερα